Vi bruger cookies

Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering bruger cookies til at skabe en bedre brugeroplevelse, til at interagere med sociale platforme og til anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.

Cookies fra sociale medier gør det muligt for os at interagere med velkendte sociale mediers platforme og indhold. Formålet kan være statistik eller marketing.
Nødvendig for at afspille YouTube vidoer. Benyttes til marketing, statistik og personalisering.
Nødvendig for at afspille Vimeo videoer
Præference cookies gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud eller opfører sig på. F.eks. dit foretrukne sprog, eller den region, du befinder dig i.
Bruges til grafiske elementers tilstand

Om Institut for Konservering

På Det Kongelige Akademi - Institut for Konservering tager vi afsæt i, at kultur- og naturarven repræsenterer enestående og uerstattelige aktiver, ikke alene for de enkelte nationer, men for hele menneskeheden. Aktiver, som vi skal bevare. I sin yderste konsekvens handler konservering om bæredygtighed, og på Institut for Konservering skaber vi løsninger på de udfordringer, FN's Verdensmål peger på, gennem uddannelse og forskning. 

På instituttet uddanner vi konservatorer, som er med til at bevare kultur- og naturarv og til at binde mennesker sammen om den fælles historie, der er afgørende for vores identitet.

Konserveringsuddannelsen handler om meget mere end at bevare enkelte genstande længst muligt på museer og i samfundet. Vores studerende får en dyb faglig viden om materialer, deres sammensætning og nedbrydning, og hvordan vi forlænger deres levetid. Dette kan bruges i mange sammenhænge, hvor vi har en ambition om endnu bedre at forebygge at fysiske miljøer og genstande forgår. 

Som del af et kunstnerisk og erhvervsorienteret akademi leverer vi forskning på et højt internationalt niveau i tæt kontakt med den branche og de erhverv, vi uddanner til.

Formålet med vores forskning er at danne et grundlag for vores forskningsbaserede uddannelser og den fortsatte udvikling af konserveringsfaget i samarbejde og positiv konkurrence med udenlandske konserveringsinstitutioner.