I forbindelse med at Region Sjællands Universitetshospital i Køge udvides, og kræftbehandlingen bliver større, ses en aktuel problematik og et stort potentiale i at udarbejde et fremtidigt livsrum i Køge. Livsrummet er et samsurium af et terapeutisk bygnings- og havekompleks med en tæt forbindelse mellem de indre og ydre rum.
Sanselige virkemidler har fået større indflydelse i sundhedsbyggerierne. Projektet søger at belyse det rettede fokus på det holistiske menneskesyn, ved at skabe inviterende rum for kræftramte – en oplevelse af både tryghed, ro og hjerterum. Kræftrådgivningen forbinder det indre og ydre rum, og gennem sanselige virkemidler stimuleres de fem sanser i dets arkitektoniske udformning.
KONCEPT
1
/4
Livsrumskoncept - Et uformelt mødested mellem hjem og hospital
Hvad livsrum tilbyder idag
Hjerterum - pusterum i hjemlige omgivelser til både dybe og lette samtaler
Samtalerum - med udsigt til spejlbassin
Situationsplan 1:10.000
PLACERING
1
/7
Udvidelse af Sjællands Universitetshospital, Køge
Situationsplan 1:2000, Forbindelser
Situationsplan 1:2000 - grundvandsniveau
Situationsplan 1:2000 - sødannelser på site
Situationsplan 1:2000
Situationsplan 1:2000 - vandets møde med livsrummet
Nedbør og livsrummets ændrede formsprog
Vand er en uundværlig og skrøbelig ressource. Med sødannelser og et højt grundvandsniveau på sitet ses en potentiel problematik som ønskes udbedre. Vandafledningen bidrager til at skabe en merværdi for brugerne af livsrummet og med et sanseligt afsæt anvendes vandet som en fænomenologisk iscenesættelse.
- Rumprogram, Køge Livsrum
Plan 1:100, Køge Livsrum
Isometri 1:200, Køge Livsrum
Facade syd 1:20, Køge Livsrum
Længde- og tværsnit 1:200
KØGE LIVSRUM
1
/5
Samtalerum, 1:100
Hjerterum, 1:100
Haveværksted, 1:100
Personalerum, 1:100
Terapibad, 1:100
Udsnitsmodel 1:20
Udsnitsmodel 1:20, Hjerterum
Arkitektoniske principper
1
/6
Rum i rum, skitse
Kig og kolonnade, skitse
Himmellys, skitse
Gårdrum, skitse
Omsluttet, skitse
Tre niveauer, kropsperspektiv, skitse
Det Kongelige Akademi understøtter FN’s verdensmål
Siden 2017 har Det Kongelige Akademi arbejdet med FN’s verdensmål. Det afspejler sig i forskning, undervisning og afgangsprojekter. Dette projekt har forholdt sig til følgende FN-mål
CV
Arkitektur og materialer inspirerer mig, og jeg har altid interesseret mig for at tegne. Med en far som billedhugger har jeg på hans støberiværksted siden barn, hjulpet til samt været i kontakt med materialer og form. Gennem min mor som er bratschist, har musikken altid haft stor betydning. Jeg mener at musik, kunst og arkitektur har mange fællestræk.
Efter fem studieår med arkitektur på Det Kongelige Akademi med diverse praktikforløb undervejs, har jeg lært en hel del om tegnestuers arbejdsprocedurer. Mine arbejdsopgaver har bl.a omfattet modelbygning, researching, skitsering samt projektering i både 2D og 3D.
Som person er jeg udadvendt og samarbejdsorienteret. Jeg trives rigtig godt i tegnestuens tværfaglige miljø - både fagligt og socialt. Jeg ser altid mine opgaver til måls og er nysgerrig på at tilegne mig nye kompetencer undervejs. For mig er arkitektur i direkte relation til menneskets trivsel, og jeg mener, at gode byrum og velfungerende boliger er afgørende for vores livskvalitet. Jeg vil gerne bidrage til udviklingen af gode boliger, grønne områder og institutioner. På disse områder mener jeg, at arkitektur kan gøre en positiv forskel.
Uddannelse og relevante kurser
-
Cand. Arch
2020-22; Cand. Arch, Det Kongelige Akademi, Bosætning, Økologi og Tektonik (BØT), Professor; Anne Beim
-
BA, arkitekt
2016-19; BA, The Royal Danish Academy Of Fine Arts, School of Architecture, Denmark, Institut for bygningskunst og teknologi (IBT), Programansvarlig; Nini Leimand, Bachelorvejleder; Claus Pryds
-
Design, Krabbesholm Højskole
2016-16; Krabbesholm Højskole, Design
-
STX, Rungsted Gymnasium
2012-15; Rungsted Gymnasium, Studentereksamen (STX), Psykologi B, Spansk A, Engelsk A
Erhvervserfaring
-
Rubow Arkitekter, Arkitektpraktikant
Modelbygning 1:100 af det vundne projekt 'Generationernes Frederiksberg' samt 1:200 model af ny skole ved Royal Arena.
Ydermere var jeg tilknyttet transformationsopgaven af det tidligere Blaagaard Seminarium i Gladsaxe som idag har fået tildelt navnet 'Børnehuset Paletten' og som består af et svanemærket børnehus for otte børnegrupper. Mine opgaver bestod primært af skitsering ift. tilbygningsdelen samt materialevalg i form af facadetegninger i photoshop.
Før endt praktikophold deltog jeg i tegnestueombygningen for Rubow Arkitekter, med baggrund på skitsering for indretningen af nye mødelokaler.
-
DSA ARK STUDIO, Arkitekt
Jeg har arbejdet med transformationsopgaver af bl.a Døttreskolen på Christianshavn, efter ønsket om en tilbygning på taget. Dernæst har jeg arbejdet inden for det mere byplanlægningsmæssige område ift. kystsikring af Stege. Her udarbejdede jeg to forslag (situationsplaner) som bl.a. illustrerer et forslag om en ny kørevej for aflastning af trafikken, men hvor vejen samtidig skal fungere som Steges kystsikring. Samtidig fik jeg til opgave at skrive et høringssvar til Vordingborg Kommune. En anden transformationsopgave som jeg sad med, omhandlede en transformation af et gammelt røgeri ved Klintholm til en fremtidig familiebolig.
-
BIOSIS, Arkitektpraktikant
På baggrund af mit korte praktikforløb eftersom jeg fik en sommerhustilbygningsopgave for min familie, nåede jeg at arbejde på et boligprojekt i Qullilerfik Nuuk, Grønland.
Her stod jeg for 1:200 modellen samt skitseringen af boligerne i CAD samt 3D.