Designuddannelsen
Om designuddannelsen
På designuddannelsen lægger vi vægt på at studerende deltager aktivt og er med til at skabe et godt studiemiljø. Projektorienteret undervisning og samarbejde er centrale nøgleord og du vil gennem uddannelsen have undervisning som indeholder praktiske, akademiske og kunstneriske elementer.
Du vil møde mange forskellige undervisningsformer. Nogle vil du måske kende i forvejen som forelæsninger, holdundervisning og workshops men der er også undervisningsformer som måske er nye for dig som f. eks seminarer, studiekredse, vejledning og projektgennemgange. Du vil have undervisning hvor du er sammen med hele din årgang og undervisning i mindre hold hvor du kun er sammen med studerende med samme specialisering.
Projektgennemgange er en vigtig del af undervisningen. Her præsenterer du dit projekt for en gruppe af undervisere og dine medstuderende. Alle forventes at deltage i hinandens gennemgange, fordi man lærer meget af at høre sine medstuderendes forslag til samme opgave og deltage aktivt i diskussionerne omkring projekterne.
Du vil ofte kun have et undervisningsforløb ad gangen. Et undervisningsforløb består ofte af mange typer aktiviteter og undervisningsformerne varierer alt efter hvilken type aktivitet det er. Der vil være uger hvor du har en workshop hver dag fra 9 – 16 og uger hvor du har vejledning én dag med din underviser og resten af ugen arbejder på en projekt sammen med din studiegruppe.
Hvert undervisningsforløb afsluttes med en eksamen. Eksamensformen er ofte en mundtlig eksamen hvor du præsenterer dit projekt eller aflevering af stillede opgaver som du præsenterer mundtligt, men der er også undervisning i teoretiske emner hvor du skal aflevere en skriftlig opgave.
Studiemiljøet er en central del af uddannelsen som vi forventer at du tager aktiv del i.
Du har din egen studieplads på studiesalen hvor du sidder sammen med dine medstuderende. Det er her du bruger det meste af din tid og bl.a. sparrer med dine medstuderende og modtager vejledning fra dine undervisere.
Værksteder og laboratorier er en central del af designuddannelsen. Til programmerne er der koblet nogle specialiserede værksteder som du bliver introduceret til igennem undervisningen. Her opnår du viden og kompetencer om fagets redskaber, teknologier, processer og materialer som du bruger løbende igennem studiet i udvikling, formgivning og formidling af dine projekter. Derudover er der nogle fælles værkstedsfaciliteter der er for alle studerende på Det Kongelige Akademi.
Designuddannelsen er et fuldtidsstudie og der er stor studieaktivitet. Du skal forvente at bruge ca. 40-45 timer om ugen på din uddannelse. Heraf er 10-15 timer styret af din underviser. Resten af tiden arbejder du selvstændigt eller sammen med dine medstuderende om en opgave eller et projekt.
Campus er åbent fra kl. 8 til kl. 22 på hverdage og fra kl. 10 til kl. 18 i weekenden. I åbningstiden har du adgang til din studieplads og de værksteder du via din specialisering har kørekort til.