Find en praktikant
Et praktikophold kan være med til at udvikle nye ideer og kompetencer til gavn for både virksomheden og den studerende. Praktikken en del af uddannelsen for alle studerende på Det Kongelige Akademi.
Praktik
Du kan slå en praktikplads op på Det Kongelige Akademis digitale opslagstavle ved at bruge linket i menuen til højre.
Nedenfor kan du få information om de overordnede rammer samt perioder for praktikken. Mere detaljeret info om regler og rammer for de enkelte uddannelser, finder du i menuen til højre. Vi anbefaler, at du læser dem grundigt inden du laver en aftale med en studerende om praktik.
Hvis du har arbejdsopgaver uden for praktikperioden, kan du i stedet slå et job op på opslagstavlen til en færdiguddannet bachelor der holder pause inden sin kandidatuddannelse eller et studiejob til en studerende.
Krav til praktikstedet
For at få en praktikant fra Det Kongelige Akademi skal du som praktiksted sikre dig, at du allerede har et eksisterende fagrelevant miljø, hvor den studerende har mulighed for at løse fagspecifikke opgaver og du skal stille en fagligt relevant kontaktperson til rådighed, som løbende giver den studerende sparring.
Du skal som praktiksted sætte dig ind i praktikkens læringsmål og du skal sørge for at den studerende får opgaver og sparring, der sætter vedkommende i stand til at nå de opsatte læringsmål. Læs mere om krav til praktikstedet i dokumenterne i højrebjælken.
OBS: For praktiksteder for arkitekter gælder det at mindre virksomheder med i alt 5 partnere/ansatte eller derunder ikke må have mere end én praktikant i alt.
Forsikring
Den studerende er under praktik i Danmark omfattet af arbejdsskadeforsikringsloven og praktikstedet er sikringspligtig i overensstemmelse med den gældende lovgivning herom. Ved praktikophold i et nordisk land gælder endvidere bekendtgørelse nr. 937/2003 om arbejdsskadesikring af uddannelsessøgende.
Løn og SU
Praktik er SU berettiget, men ALTID ulønnet. (Dette gælder også selvom den studerende ikke får SU). Du har mulighed for at give den studerende en erkendtlighed på op til 3000 kr. pr. måned og du kan dække dokumenterede udgifter. Læs mere om dette i Information til praktikstedet om rammer og regler for praktikken.
Hvornår kan de studerende komme i praktik?
Praktikperiode for de arkitektstuderende
Arkitektstuderende skal i praktik på 6. semester af bacheloruddannelsen. Datoerne for praktikopholdet ligger fast og er i 2025 fra den 3. februar til den 31. maj 2025. Du kan læse mere om rammer og regler i dokumentet i højrebjælken.
Det er ikke muligt for de studerende på kandidatuddannelsen at komme i praktik.
Praktikperiode for de designstuderende
Alle designstuderende skal i praktik på 6. semester af deres bacheloruddannelse. Næste gang er foråret 2025. Praktikopholdet skal have en varighed på mellem fire og fem måneder, og skal placeres inden for perioden februar til juni. Inden for denne periode skal der afsættes tid til at de studerende kan:
- deltage i en undervisningsdag
- skrive en praktikrapport, der skal afleveres den 15. juni.
- deltage i en mundtlig eksamen i slutningen af juni måned.
Det er ikke muligt for de studerende på kandidatuddannelsen at komme i praktik.
Praktikperioder for konservatorstuderende
Alle konservatorstuderende skal i praktik på 4. semester af bacheloruddannelsen. Næste gang er foråret 2025, hvor studerende på programmerne Grafisk Konservering og Kulturhistorisk Konservering skal i praktik i perioden 1. maj - 30. juni 2025.
Det er ikke muligt for de kandidatstuderende at komme i praktik.
Praktikperioder for Craft in Glass and Ceramics studerende
Alle Craft studerende skal i praktik på både 4. og 7. semester af deres professionsbacheloruddannelse.
Praktik på 4. semester (forår 2024) skal have en varighed på min. 3 måneder, og skal placeres inden for perioden 18. marts til 30. juni.
Praktik på 7. semester (efterår 2023) skal have en varighed på min. 4 måneder, og skal placeres inden for perioden 4. september til den 30. januar.