

Bæredygtighed og cirkulær økonomi for eksisterende og nyt byggeri
De bevaringsværdige bygninger og bymiljøer i Danmark udgør en væsentlig del af vores bygningskultur. For byernes og landsbyernes vedkommende endda en betydeligt større del end de fredede bygninger.
De har ikke blot en høj arkitektonisk og kulturhistorisk værdi, de udgør også et stort potentiale i forhold til bæredygtighed og cirkulær økonomi. Teknisk, social og æstetisk holdbarhed er centrale elementer i udviklingen af en bæredygtig bygningskultur.
Kursusdagen omhandler by- og bygningsbevaring samt nybyggeri med afsæt i traditionelle metoder set i et bæredygtigt helhedsperspektiv. Kurset vil behandle emner som FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, cirkulær økonomi, energiforbedring og indeklimaforhold, bæredygtig transformation samt nybyggeri med klassiske materialer og metoder.
Målgruppe
Kurset henvender sig til arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, der arbejder i kommunale eller statslige forvaltninger eller er beskæftigede på tegnestuer og museer, der arbejder med restaurering og istandsættelse af fredede og bevaringsværdige bygninger eller byfornyelse.
Udbytte
Det er kursrækkens samlede mål at kvalificere deltagerne til at arbejde med fredede og bevaringsværdige bygninger og give deltagerne et tværgående netværk mellem myndigheder, forvaltninger, producenter og tegnestuer.
Indlægsholdere
- Nicolai Bo Andersen, arkitekt MAA, professor MSO, programleder Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur
- Henriette Ejstrup, arkitekt MAA, Ph.D. Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Teknologi
- Søren Vadstrup, arkitekt MAA, lektor Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur
- Thomas Kampmann, arkitekt MAA, lektor Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur
- Lars Rolfsted Mortensen, arkitekt MAA, ph.d. IBK, KADK Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur
- Inge-Lise Kragh, arkitekt MAA, partner Rønnow Arkitekter. Kgl. Bygningsinspektører