Allinge Havn

Det Kongelige Akademi på Folkemødet, Bornholm

Dato
13.06.2024
Tidspunkt
09.00 - 17.00
Adresse

Allinge Havn
Bornholm
Danmark

Mød Det Kongelige Akademi på Folkemødet 2024. Her er en oversigt over arrangementer, debatter og udstillinger med undervisere og studerende fra Det Kongelige Akademi.

Installationer:

Unfair Game & Vælg et Kort

Unfair Game præsenterer en serie af alternative bordtennisborde, der symboliserer den ulige adgang, som mange mennesker oplever i deres daglige liv. Projektet rejser spørgsmålet: Er det rimeligt, at nogle har flere muligheder end andre?

På samme tid udfordrer Vælg et Kort stigmatiseringen af ældre og gamle mennesker. Gennem genoplivningen af faktiske kort reflekterer projektet over kontrasten mellem fejringen af fødselsdage og de ofte stigmatiserende ord, der bruges om at blive ældre. Publikum inviteres til at udforske deres egne følelser og fordomme om aldring i et sikkert og inkluderende rum.

Disse installationer udspringer af studie-projektet TOGETHER - er byen for alle? fra Det Kongelige Akademis Institut for Bygningskunst og Design. Målet med projektet er at starte samtaler om byens tilgængelighed og universelt design, og de studerende opfordrer via installationerne til refleksion over, hvordan vi kan blive mere opmærksomme på de udfordringer, forskellige mennesker står overfor i byens rum. Projektet er skabt i samarbejde med Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning, Handicaprådet, Bevica Fonden, Fonden Ensomme Gamles Værn og Helsefonden.

De to installationer kan ses i Danchells Anlæg under folkemødet.

PLASTIGMA PAVILLON: Creating Dialogue. Transforming Waste. Shifting Perspectives

Tre studerende på Det Kongelige Akademi har bygget Plastigma Pavillonen, som undersøger spørgsmålet om plastikaffald på Bornholm og den indsats, der ligger bag behovet for genbrug på øen. De tre studerende er Valentina Bauer- Arkitektur, Inkyong Lee – Keramik, samt Patrick Corsame - Arkitektur

Installationen konfronterer besøgende med deres plastaffald i form af en pavillon, der bruger plastaffald, der kommer fra øen. Pavillonen har fået støtte fra BOFA, Bornholms affaldsselskab.

Pavillonen skal være et sted for dialog, ved at omdanne affald til noget æstetisk og funktionelt. Alle panelerne bliver lavet af affaldsplastik, der er blevet til uden opvarmning eller smeltning. Derudover vil ACAB, Kunsthåndværkerforeningen Bornholm, levere 9 kunststykker af plastaffald.

Denne installation kan ses på i gården hos Kærnehuset, overfor Allinge Kirke

1
/3
Plastica Pavillon
Unfair bordtennis
Vælg et kort
Plastica Pavillon
Unfair Bordtennis
Vælg et kort

Debatter:

13. juni kl. 12-12.45: Festlig åbningsdebat på Den Sociale Scene

Værdighed og handlemulighed for alle mennesker er grundlaget for arkitektur.

The Copenhagen Lessons nr. 1: Værdighed og handlemulighed for alle mennesker er grundlaget i arkitektur. Der er ingen skønhed i eksklusion. Dette princip danner rammen for åbningsdebatten på Den Sociale Scene, hvor Natalie Mossin styrer debatten mellem Folkemødets forperson og generalsekretær i Amnesty Vibe Klarup, Line Barfod, Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune og Camilla Ryhl, Forskningsdirektør i Bevica.

Deltagere: Camilla Ryhl, forskningsdirektør ved Bevica Fonden  / Line Barfoed, teknik- og miljøborgmester ved Københavns Kommune / Natalie Mossin, institutleder ved Institut for Bygningskunst og Teknologi, Det Kongelige Akademi / Vibe Klarup, forperson Foreningen Folkemødet 

13. juni kl. 13-13.45: Kan man bygge sig til højere livskvalitet for flere?

Hvis vi skal have en mere bæredygtig fremtid inden for hjemmets fire vægge hvad skal boligen så kunne? 

I både det almene og det private bor mange ældre mennesker og mennesker med behov for en ekstra hjælpende hånd for at kunne blive boende med livskvalitet derhjemme. Kom og vær med i en samtale om boligindretningens betydning for livet derhjemme. Hvordan kan boligen rumme hele vores liv og familie – fra vugge til grav og med alt det, som vi ikke kan kontrollere.

Sted: A32 - Den Sociale Scene

Deltagere: Ingebord Hau, kurator fra Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Teknologi / Bent Madsen, adm. Direktør ved BL – Danmarks Almene Boliger / Camilla Ryhl, forskningsdirektør ved Bevica Fonden / Poul Rasmussen, bestyrelsesforperson i Domea.dk