

Østre Elektricitetsværk
Projektet tager udgangspunkt i en transformation af Østre Elektricitetsværk, så det i fremtiden bliver identitetsbærende for Østerbro og danne ramme for en levende bygning, der i højere grad integrerer byen omkring og bliver et samlingspunkt for mange.
Østre elektricitetsværk er opført i 1902 af stadsarkitekt Ludvig Peter Fenger og arkitekt Martin Ludvig Philip Clausen. Værket består af flere sammensatte bygninger, sammenholdt af en karaktergivende facade mod Øster Allé.
Gennem årene er værket blevet udvidet, ombygget og moderniseret ad flere omgange. Alle bygninger, med undtagelse af akkumulatorbygningen, er bygget i gule tegl. I midten af den markante facaden står maskinhallen. Mod vest kedelhuset, bag en mindre magasinbygning, hvor også den høje skorsten skyder op. Den tidligere højspændingsbygning fra 1925 og nu transformerstation, ligger til højre for maskinehallen og afslutter facaden mod øst. Bygningen er i tre etager og opført i samme stil som værkets ældste bygninger. Anlægget består desuden af en tidligere portnerbolig og fungerer i dag, som kontorer med indkørsel til østre elværk, en værkstedsbygning, mindre skure og parkering, samt akkumulatorbygningen fra 1939-40.
Intention
Det er vores hensigt at stille forslag til, hvordan man transformerer Østre Elektricitetsværk så de arkitektoniske kvaliteter fremhæves og fortællingen om Københavns industrihistorie videreformidles og styrker bevidstheden om vores kulturarv.
I samarbejde med Maya Ermter Ramsøe.





Det Kongelige Akademi understøtter FN’s verdensmål
Siden 2017 har Det Kongelige Akademi arbejdet med FN’s verdensmål. Det afspejler sig i forskning, undervisning og afgangsprojekter. Dette projekt har forholdt sig til følgende FN-mål


