Ny bog: Havearbejde som metafor for forandring

Dato
Kategori
Forskning og innovation

Hvordan kan havearbejdet inspirere modeindustrien og andre industrier til at skabe systemiske forandringer af de praksisformer, der i øjeblikket skader vores jord og planet? 

I sin nye bog "Earth Logic Gardening" foreslår professor i bæredygtig mode ved Det Kongelige Akademi, Kate Fletcher, at vi lader os inspirere af praksisser fra havearbejdet når vi skal lave forandringsprojekter, bl.a. i en modebranche, der står over for en gevaldig omstilling. 

Hun og medforfatter professor Mathilda Tham forklarer i bogen: 'Earth Logic Gardening' deler indsigter fra et nedbrudt modesystem, og de store omkostninger det har for mennesker og planeten. Især viser fænomenet fast fashion den fare, som menneskeskabte systemer udgør, når de mister kontakten til hvor ​​jordens grænser går - og til behovet for social retfærdighed … Fast fashion er faktisk et nyt fænomen; men det er et system lavet af mennesker, og kan derfor også laves om." 

'Earth Logic Gardening' er en praktisk guide til såning, dyrkning og høst, som skaber forandring og efterlader gamle prioriteter og rammer. Med udgangspunkt i havearbejde som en metafor, er 'Earth Logic Gardening' en guide til, hvordan man kan forankre arbejde i lokale samfund, anerkende de mange andre væsener, der lever og samarbejder ved siden af ​​os, og blive opmærksom på, hvordan vi arbejder. 

Bogen beskriver ni forandringsprincipper – for eksempel at være opmærksom på jorden, at gå sine værktøjer igennem og til sidst at lægge jorden brak - og sammenholder disse med eksempler fra det virkelige liv.

Planning the garden. Illustration from the book
Responding to change. Illustration from the book