Nye spil til jul

Dato
Kategori
Samarbejde og erhverv

Designstuderende har skabt computerspil i samarbejde med blandt andet studerende fra Filmskolen, hvor spillene for nylig blev præsenteret til en stor premiere. 

Hele efterårsmestret har studerende på Visual Game and Media Design arbejdet sammen med en række studerende på andre universiteter og uddannelser for at skabe nye computerspil. De blev præsenteret for på Filmskolen for nyligt, hvor også hele gamingbranchen var inviteret.

I grupper af 10-15 studerende har fem hold arbejdet sammen om udviklingen af nye spil. De er blevet vejledt af undervisere fra de forskellige skoler, ligesom branchen også har bistået med vejledning.

Formålet med holdundervisninger af studerende fra forskellige uddannelser, har været at øve sig i de komplekse samarbejder og teknologier, der eksisterer, når man laver digital underholdning.

De studerende fra Visual Game and Media Design er typisk indgået i rollen som Art Director eller Producer.

”Foruden at få kendskab til branchen og arbejdsgange, oparbejder de også internt og væsentlige branche netværk. I de forrige år er der flere af de studerende, der har arbejdet videre i grupperne efterfølgende og skabt virksomheder på baggrund af dette,” siger Jakob Ion Wille, lektor på Institut for Visuel Design og programleder af Visual Game & Media Design.

1
/3
Hypha
Roboleon
Wickie and the soul keeper

Nye tendenser
Det tværfaglige projekt har gennem flere år kørt med stor succes. Jakob Ion Wille bemærkede en særlig tendens i år.

”Året produktioner er stærke visuelle. Det er virkelig fra øverste hylde. Det fornemmer man også, at branchen syntes. I årets spil kan man se, at der også en tendens til at forholde sig kritisk til spilgenren. Fx i spillet Hypha, som er et skydespil, men også handler om at befri sig selv fra AI,” forklarer han.