Efter optag

Information på denne side gælder både arkitektuddannelsen i Kalundborg og i København.

Tilbud om studieplads
Det Kongelige Akademi sender dig en e-mail den 26. juli, hvis vi tilbyder dig en studieplads. Du skal inden for en kort tidsfrist svare på om, du vil sige ja tak eller nej tak til tilbud om studieplads.

Hvis vi ikke tilbyder dig en plads, og du ikke bliver optaget på en anden uddannelse, vil du få et afslag fra den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Ledige pladser og venteliste
Du kan søge om standbyplads i både Kalundborg og København.
Vi har ingen ventelister. 

Introforløb og studiestart
Introforløbet på Det Kongelige Akademi består af et digitalt studiestartsmateriale og et fysisk studiestartsforløb. Du vil medio august få tilsendt et link til det digitale studiestartsmateriale samt et program for studiestartsforløbet.

Studiestartsforløbet består af både faglige og sociale arrangementer. Det er frivilligt at deltage, men vi anbefaler at du deltager, så du kan få den bedst mulige start på din nye uddannelse.

Se datoer for introforløb og studiestart under Frister og tidsplan i menuen.

Semesterdatoer

Efterårssemestret: 1. september - 31. januar
Forårssemestret: 1. februar - 30. juni

Ovenstående er de formelle datoer og gælder i hele Danmark. Hvert år. 

Ferieperioder 2023-24

Juleferie: 23.12.2023 - 1.1.2024 (begge dage inkl.)
Påskeferie: 28.3. - 1.4.2024 (begge dage inkl.)
Kr. Himmelfartsdag: 9.5. 2024
2. pinsedag: 20.5.2024
Grundlovsdag: 5.6.2024

Specialpædagogisk støtte

Har du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du søge om specialpædagogisk støtte (sps) til dit studie.

Sps er en støtteordning, der skal sikre, at studerende med en funktionsnedsættelse har mulighed for at gennemføre en videregående uddannelse på lige fod med andre studerende. En funktionsnedsættelse kan fx være ordblindhed, psykiske vanskeligheder, udviklingsforstyrrelser, gigt,  rygproblemer.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet bevilger støtten, og du kan tidligst søge sps når du er optaget på Det Kongelige Akademi. Ansøgning om støtte foregår gennem sps vejlederen på Det Kongelige Akademi.

Når du søger om sps, skal du dokumentere funktionsnedsættelsen. Ønsker du støtte hurtigst muligt efter studiestart, kan du fremskynde ansøgningsproceduren, hvis du allerede har den nødvendige dokumentation klar når du ansøger om sps.

hjemmesiden for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet kan du finde udførlig information om sps og betingelserne for at få støtte.

Du er velkommen til at kontakte sps vejleder på Det Kongelige Akademi Katrine Trolle, ktro@kglakademi.dk, for at høre nærmere om sps støttemulighederne, og hvordan det er at studere på Det Kongelige Akademi med en funktionsnedsættelse.

Tillæg ved funktionsnedsættelse

Har du en varig psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse, kan du søge om at få et tillæg til din SU, når du tager en videregående uddannelse. Tillægget kompenserer for den manglende mulighed for at have en indtægt ved siden af SU. Betingelsen er, at din funktionsnedsættelse giver betydelige begrænsninger i din evne til at have studiejob ved siden af din uddannelse.