

Designbaseret procesfacilitering: Planlægning
Diplomuddannelsens første modul introducerer dig for uddannelsens grundlæggende designteori og metoder, alment, og til designfeltets og procesfaciliteringens centrale begreber, teorier og metoder. Modulet har fokus på planlægning af processer med et udviklende og forslagsstillende sigte.
Deltagerne får indføring i designprocessers iterative faser og aktiviteter mellem problem og løsning af relevans for planlægning af designbaseret procesfacilitering. I modulet kombineres designmetoder – med inddragelse af praksisser såsom skitsering og prototyping. Modulet kombinerer designmetoder og redskaber inden for procesfacilitering med systemiske teorier.
Modulets cases orienterer sig primært om teorier og metoder, som du kan bruge til facilitering af møder-, workshops-, og forandringsprocesser. Efter modulet skal deltagerne være i stand til at planlægge og strukturere procesfaciliteringsforløb, der trækker på designmetoder og teori. I modulets skriftlige opgave skal deltagerne udvælge og begrunde relevante teorier og metoder, som de vil bruge til planlægning af et designbaseret procesfaciliteringsforløb med udgangspunkt i egen praksis.
Info og datoer
Pris: 15.000 kr.
Ansøgningsfrist: 21. marts 2019
ECTS: 10
Seminar 1: 11. – 12. april 2019
Seminar 2: 25. – 26. april 2019
Seminar 3: 10. maj 2019
Opgaveaflevering: 3. juni 2019
Det får du ud af modulet
· Du får designbaserede værktøjer og viden om kernebegreber og udvalgte systemiske teorier, der relaterer sig til designmetodologi, som et fælles afsæt for designbaseret procesfacilitering.
· Du lærer at anvende og integrere relevant viden om designmetodologi, designbaserede værktøjer og udvalgte systemiske teorier til at planlægge facilitering af udviklingsorienterede processer i din egen praksis.
· Du lærer at reflektere teoretisk over fordele og ulemper ved forskellige designbaserede værktøjer og får tilgange til planlægning af procesfacilitering, som relaterer sig til din egen praksis.
· Du lærer at demonstrere og reflektere kritisk over din egen aktive deltagelse i forhold til, hvordan modulets faglige og praktiske indhold har medvirket til udvikling af din egen praksis.
Hvem er modulet henvendt til?
Modulet henvender sig bredt til både ledere, mellemledere og medarbejdere i private og offentlige organisationer, som har behov for redskaber til projektledelse, service design og samskabelse, fx:
· Afdelingsledere
· Mellemledere
· Projektledere
· Projektkoordinatorer
· Udviklingskonsulenter
· Ledelseskonsulenter