
Call: Magasin for Bygningskunst og Kultur Nr. 2
Magasin for Bygningskunst og Kultur inviterer bidrag til magasinets anden udgivelse med titlen 'The Art of Analysis'.
Institut for Bygningskunst og Kultur har i en årrække haft fokus på temaet 'Værk- og stedsanalyse' i instituttets undervisning og forskning. Da instituttet blev overdraget værtsrollen for den internationale forelæsningsrække for arkitektur på Det Kongelige Akademi var det naturligt at lade samme tema være den røde tråd i kurateringen af de internationale bidrag. Andet nummer af Magasin for Bygningskunst og Kultur med titlen The Art of Analysis samler op på diskussionerne om værk- og stedsanalyse og efterlyser bidrag som yderligere belyser temaet.
Med temaudgivelsen er det ønsket at samle undersøgelser og synspunkter på analysen som redskab i arkitekturen. Det gælder i særlig grad analysen i relation til det arkitektoniske værk og til konteksten hvor arkitekturen udspiller sig.
Følgende spørgsmål kan bidrage til indkredsning af relevante problemstillinger:
- Hvilken betydning har historiske analyser af arkitekturen for fagets samtidige tilstand og praksis og kan genfortællinger bidrage til forandring?
- Hvordan analyseres et sted og hvilken indflydelse bør stedsanalysen have på arkitektonisk forslagsstillelse?
- Hvad er analysens forhold til arkitekturens kritik og bedømmelse?
- Kan analysen forpurre en arkitektonisk helhedsforståelse?
- Kan den intellektualisere oplevelsen af arkitektur og beskadige muligheden for en mere umiddelbar kropslig erkendelse af rum og form?
Magasin for Bygningskunst og Kultur er et hybridt tidsskrift og udgiver et bredt udvalg af formater, herunder originale forsknings- og KUV-bidrag samt øvrige tekst- og illustrationsbårne bidrag fra forskere, praktikere og studerende samt inviterede gæstebidrag. Til dette nummer inviteres den internationale forelæsere fra den førnævnte forelæsningsrække, hhv. Eddie Blake, Sarah Wigglesworth, Francesca Torzo , Alexander Eisenschmidt, Tham & Videgaard, Aita Flury samt Manthey Kula.
Nærværende call vedrører bidrag i henhold til formaterne, der beskrives herunder. Magasinet indeholder bidrag skrevet på dansk, norsk, svensk og engelsk.
Formater og ansøgningskriterier
Der indkaldes forslag til tre kategorier:
Forskning og KUV (1)
Forskning og KUV (1)
Magasin for Bygningskunst og Kultur udgiver forsknings- og KUV-bidrag indenfor magasinets fagområder. Bidrag skal adressere temaet 'The Art of Analysis'.
Et forskningsbidrag skal udgøre 4000-6000 ord + 2-10 illustrationer.
Et KUV-bidrag skal udgøre 2000-6000 ord + 5-15 illustrationer.
Redaktionen tilbyder at organisere anonymiseret fagfællebedømmelse med én bedømmer. Fagfællebedømmelsen følger retningslinjerne i notatet 'God publiceringsskik for forskning på KADK' á 26. oktober 2015 (download øverst på siden).
Forslag til forsknings- og KUV-bidrag skal indeholde et abstract på ca. 400 ord + eventuelle illustrationer samt en forfatterbio på maks. 100 ord.
Forslag er velkomne fra forskere og KUV-udøvere fra alle akademier og universiteter.
Praksis (2) og Studiearbejde (3)
Praksis (2) og Studiearbejde (3)
Bidrag i form af artikler, essays, illustrationer, lyrik, lyd, video eller lignende. Bidrag i Praksis eller Studiearbejder fagfællebedømmes ikke, men indgår i en redaktionel proces med kommentarer og anbefalinger som forfatterne forventes at reagere på. Bidrag skal adressere temaet for 'The Art of Analysis'.
Redaktionen vil bestræbe sig på at være åbne for eksperimentelle formater og indgår gerne i dialog desangående. Den digitale platforms tekniske og grafiske rammer og redaktionel vurdering definerer grænserne.
Forslag skal indeholde et abstract på maks. 200 ord + eventuelle illustrationer. For illustrationsbårne bidrag eller eksperimentelle formater som endnu ikke er udviklet, kan der i stedet vedlægges tidligere arbejder.
Forslag til Praksis kan søges af forskere, KUV-udøvere eller praktikere indenfor magasinets fagområder.
Forslag til Studiearbejde kan alene søges af studerende på Institut for Bygningskunst og Kultur.
Alle forslag sendes til Morten Birk Jørgensen på mjor@kglakademi.dk.
Datoer
Tal i parenteser refererer til de tre ovenfor beskrevne kategorier.
- Call offentliggøres: 4. maj
- Deadline for abstracts (1,2): 1. juni
- Underretning om accept (1,2): 15. juni
- Deadline artikler (1,2) og abstracts (3): 15. august
- Respons fra redaktion inkl. fagfællebedømmelse (1,2,3): 1. september
- Deadline for redigeringer (1,2,3): 20. september
- Publicering: 15. oktober