Om programmet

Programmet er del af arkitektuddannelsens 3-årige bachelorforløb. Læs mere om programmets faglige indhold og opbygning her.

Opbygning

Studiet starter med at fagets basale analoge og digitale redskaber og teknikker indøves med udgangspunkt i en fælles detaljeret opmåling af semesteropgavens sted. Dette foregår i forbindelse med det årlige feltarbejde i uge 43, hvor alle programmets studerende og lærere ’flytter’ tegnesalen til en fremmed by.

Hvert tredje år er vi i en by i Nordeuropa/ i Sydeuropa/ i Danmark, for at opøve og styrke de studerendes evne til at forstå et ukendt sted og formulere en arkitektonisk intention igennem udarbejdelsen af et fysisk forslag.

Produktionsniveauet er fra studiestart af højt, og der tegnes og bygges modeller med en bevidsthed om at arkitekturen er sammensat af dele. Der anvendes parallellineal, manifold, gips, pap, værksteder, fagbøger, computer, mm.

Det handler om at fremme en undersøgende og eksperimentel praksis hvor fordybelsen i frembringelsen bidrager til individuel og kollektiv erkendelse. I løbet af første semester møder de studerende samtlige vejledere på programmet, som hver vejleder tre 1. semester studerende. De studerende opbygger tidligt en forståelse for at arkitektur er en kollektiv kraftanstrengelse og ikke alene en enkelt persons værk. På 2. og 3. semester har man én primær vejleder og ligeså på 4. og 5. semester.

I takt med at de studerende tilegner sig og formår at udfordre fagets redskaber samt evner at formulere ‘et godt problem’ som forudsætningen for ‘den gode ide’ tiltager den individuelle tegnebordsundervisning. Kompleksitetsgraden stiger løbende og selvprogrammeringen og den personlige fortolkning tager til. 

Opgaverne tager altid udgangspunkt i konkrete steder, og tidligt i studiet stilles den studerende overfor reelle arkitektoniske problemstillinger der skal indkredses, skaleres og udfoldes rumligt. Viden om materialer og bygningsdele indlejres i opgaverne og tilegnes gradvist blandt andet gennem værkanalyser; boligen, træatlas, trækonstruktioner, tage, vinduer, døre, facader, vægge, dæk, gulve, lofter, mm.

Studiearbejdernes erkendelser og refleksioner sammenfattes løbende i form af port folier. I foråret tager vi årgangsvist på studietur i bus, for at samle inspiration til den igangværende semesteropgave.

1. semester 'Bosætning'
Der arbejdes med en bolig med erhverv i en fremmed by.

2. semester 'Organisering'
Der arbejdes med et bygningsanlæg i landskabet.

3. semester 'Materialer'
Der arbejdes med en større bygning og byrum i en fremmed bys bygningskultur.

4. semester 'Æstetik'
Der arbejdes med etageboligbyggeri i København.

5. semester 'Bachelorprojekt'
Der arbejdes med en offentlig bygning i en fremmed by.

6. semester 'Praksisformer'
De studerende er i praktik eller på udveksling. 

Kurser

Ud over de obligatoriske IT-kurser (Photoshop, InDesign, Illustrator, AutoCAD, Rhino, VRay, 3DMax): Gipsstøbning, modelfotografering, opmuring 1:1, trækonstruktionskursus, Klima og Arkitektur, fotografisk landskabsregistrering, Dagslyskursus, LysLab, 3D print. 

Fællesfag og Arkitekturens Teori, Historie og Metode vægtes højt og erkendelser derfra integreres i programundervisningen.

Sprog

Undervisningen på bacheloruddannelsen udbydes på dansk. Enkelte undervisningsaktiviteter kan dog udbydes på engelsk.

Kontakt optagelsesteamet

Kontakt optagelsesteamet

Vil du søge ind på bacheloruddannelsen i arkitektur?