Nyt arkitekturmagasin vil diskutere bygningskunst og kultur
Institut for Bygningskunst og Kultur lancerer et nyt onlinemagasin, der skal åbne samtaler og diskutere kunst og kultur i arkitekturen.
Der skal nyt liv og større mangfoldighed i diskussionerne af samtidens bygningskultur. Det vil et nyt onlinemagasin 'Bygningskunst og Kultur' sørge for.
”Der er brug for en bredere og mere åben dialog om, hvad bygningskunst er, og hvad den skaber for mennesker, samfund og kultur. Derfor vil vi med det nye magasin indvie fagfolk og andre interesserede i nogle af de projekter, videnskabelige og kunstneriske produktioner og tanker, som instituttets knap 300 undervisere, forskere og studerende arbejder på, og som vi anser for vigtige for faget,” siger Arne Høi, leder af Institut for Bygningskunst og Kultur.
Magasinet udkommer to gange om året og rummer artikler fra instituttets faglige miljøer og fra danske, nordiske og internationale samarbejdspartnere.
Hvordan måler vi arkitektur?
Første nummer af 'Magasin for Bygningskunst og Kultur' har titlen ”Om at tage mål” og adresserer kvantitative og kvalitative optegnelser, måltagninger og bedømmelser af arkitektur og arkitektoniske problemfelter.
Blandt andet diskuterer arkitektstuderende Lauda Virginia Vargas Vargas sit afgangsprojekt om fransk kolonihistorie, og hvordan Frankrig behandler koloniserede genstande, som i dag befinder sig i og er udstillet i Frankrig.
Magasinets redaktør, adjunkt Morten Birk Jørgensen skriver om kriterierne for at vinde arkitekturprisen ”Årets Arne” – en pris, som Arkitektforeningen København tildeler fremragende nye værker i København, og som Morten Birk Jørgensen selv er med til at uddele.
”Vi er optagede af, hvordan sociale, ideologiske, politiske, historiske og æstetiske faktorer interagerer i arkitekturen. Vi undersøger, hvordan bygningskunst og bygningskulturer både udspringer af og medskaber kulturer,” siger Morten Birk Jørgensen.
De kommende udgivelser byder blandt andet på artikler fra internationale profiler som Sarah Wigglesworth, Alexander Eisenschmidt og Eddie Blake, som alle er knyttet til Det Kongelige Akademis internationale forelæsningsrække.