70 % Less CO2

Dato
07.10.2021 - 18.03.2022
Tidspunkt
10.00
Adresse

Udstillingen
Danneskiold-Samsøes Allé 53
1435 København K
Danmark

Pris
Gratis adgang - åbent alle hverdage kl. 10-17

Skal svampe, biopolymerer og selvforsynende lokalsamfund redde os ud af klimakrisen? Torsdag den 7. oktober åbner Det Kongelige Akademi særudstillingen ”70% less CO2 - omstilling til en levedygtig tidsalder”. Udstillingen er et seriøst indspark til, hvordan Danmark kan nå sit ambitiøse klimamål med radikale løsninger inden for arkitektur og design.

Skal vi forme stole af svampe, fordi de indgår CO2-neutralt i naturen? Designe tøj, så det passer til vores krops forandringer gennem livet? Skabe arkitektur af biopolymerer ved brug af Artificial Intelligence. Eller lave selvforsynende samfund i ørkenlandskaber? 

De fremsynede tilgange er der mange af, når Det Kongelige Akademi åbner dørene for særudstillingen ”70% less CO2 - omstilling til en levedygtig tidsalder”. Udstillingen er et seriøst indspark til reduktionsmålet i Danmarks klimalov.

”Hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål, er vi nødt til at bidrage fra alle sektorer i samfundet – i særdeleshed også fra uddannelses- og forskningsinstitutioner. Vi kender allerede i dag mange af de nødvendige løsninger og hvilke håndtag, der skal drejes på. Men for at nå de 70 % er det afgørende, at vi alle tager ansvar for at skabe helt nye radikale løsninger. Vi har travlt”, siger rektor Lene Dammand Lund. 

1
/3
Projektet Predictive Response forsker i biobaseret CO2-neutralt materiale i arkitekturen.
Projektet Manifesto tager livtag med modebranchens enorme klima- og miljøbelastning.
'Resource Revolution' undersøger hvordan ressourcer som havvand & sol kan omdannes til drikkevand i tørkeramte områder af verden

CO2-reduktion gennem arkitektur og design
Alle studerende, forskere og undervisere på Akademiet har været inviteret til at byde ind med forslag, og blev stillet spørgsmålet: Hvad kan vi gøre lige nu? Hvad kan vi gøre om ti år? Og hvordan ser verden ud om 30 år når vi har implementeret alle løsningerne og den grønne omstilling er en realitet? Ud af de mange input, blev der udvalgt 31 projekter, der fra et bredt perspektiv, giver bud hvordan vi kan opnå CO2-reduktion gennem arkitektur og design.

Projekterne strækker sig fra Danmark til Sydamerika og det afrikanske kontinent. De viser, hvordan vi kan omlægge vores måde at producere, skabe, forbruge og leve sammen på, og hvordan vi dermed gennem design og arkitektur kan skabe levedygtige økologiske systemer og samfund til fremtiden. 

Udstillingsåbning torsdag den 7.10. kl. 15 - alle er velkomne!