Arkitekturens Dag 2. oktober: Reception for bogen Ø/Island

Dato
Kategori
Biblioteket
Velkommen til reception for bogen Ø/Island den 2. oktober 2023 kl. 16-17

Anne Romme og Jacob S. Bang, der begge er lektorer ved Det Kongelige Akademi har lavet en bog sammen. Bogen hedder Ø/Island og udgives i september 2023 af Arkitekturforlaget B.

 

På Arkitekturens Dag den 2. oktober præsenteres bogen ved en reception på Det Kongelige Akademis Bibliotek kl. 16.00-17.00. Alle er velkommen.

 

Forud for receptionen holder forfatterne en forelæsning i auditorium 5 på Det Kongelige Akademi, kl. 15.00-16.00. Alle er velkommen.

 

 

Foromtale af bogen Ø/Island i tidsskriftet ARKITEKTEN:  

 

Øen er blevet et populært planlægningsredskab i de senere år. Udrejsecenter på Lindholm, ni erhvervs- og rekreationsøer syd for Avedøre Holme, Energiøen i Nordsøen, Lynetteholmen, Esbjerg Stand, Aarhus Ø – listen er lang. Nye landskaber, som skal inddeles, fordeles og bebos.

Publikationen ”Islands” bidrager til den igangværende diskurs om øer. Den viser et konkret, eksperimenterende designforslag, som forholder sig kritisk, men også forslagsstillende til idéen om at øen som typologi kan løse fremtidens arkitektoniske, landskabelige og bymæssige problemstillinger.
Det lægger sig op ad en lang tradition for at behandle øen som utopi - et mikrokosmos, hvor menneskers bosætningsmønstre og relationer til hinanden på godt og ondt kan koncentreres og analyseres.

Forfatterme er optagede af at finde modeller for, hvordan arkitektur og byudvikling kan vokse frem organisk og tillade, at mange stemmer blander sig. For at arbejde konkret og realistisk med det, blander de traditionelle formgivningsværktøjer med automatiserede, digitale processer. Forhandling, samskabelse og bevidst destruktion bruges som metode.

Publikationen viser det foreløbige resultat af et langvarigt og igangværende samarbejde om kunstnerisk udviklingsvirksomhed – forstået som værker med tilhørende skriflig refleksion.