Udstilling: Eksperiment, materiale, teknologi

Dato
Kategori
Biblioteket
Se udstillingen Eksperiment, materiale, teknologi på biblioteket frem til 29 oktober 2021. (Foto: Martin Toft Buchardi Bendtsen)

Frem til udgangen af oktober kan du se udstillingen EKSPERIMENT, MATERIALE, TEKNOLOGI - lavet af 4 hold designstuderende, 1. årgang.

 

Udstillingen vises i år på 3 lokaliteter :

  • På biblioteket udstiller. Spil og Interaktion samt Beklædningsdesign og Tekstil
  • I administrationsbygningens foyer udstiller Visuel Kommunikation
  • I indgangsområder i opgang C+D i bygning 68 udstiller Møbel, Rum og Materialer 

På biblioteket kan udstillingerne ses frem til hhv. den 29 oktober (Beklædningsdesign og tekstil) og den 25 oktober (Spil og interaktion).

Udstillingerne åbner fredag d. 8. oktober kl. 13.00. Alle er velkomne!


Læs om baggrunden:

Modulet Eksperiment, Materiale og Teknologi er det første undervisningsmodul de designstuderende møder på deres designuddannelse. 

Formålet med modulet er at give de studerende en grundlæggende forståelse for eksperimentets kunstneriske og videnskabelige metoder, samt dets centrale og æstetiske rolle i designprocessen, herunder teknologi og materialeforståelse.

Eksperimentet handler her om at forholde sig åbent og nysgerrigt til mulighederne inden for materialer og teknologier uden at foregribe eller have udgangspunkt i en bestemt produkt-/problemløsning, - og med det formål at indkredse et interesseområde med et særligt potentiale og udfolde dette igennem systematiske undersøgelser.

Materialet er det centrale omdrejningspunkt og er defineret af studieretningen. Materialets muligheder undersøges ved hjælp af teknologien- hvad er muligt og hvordan?

Teknologi kan både omhandle digitale og analoge teknologier og kan ses som redskabet, hvormed materialet bliver udforsket.

Værkstedet/laboratoriet er rammen for hvor eksperimenterne udføres med materialer og teknologi.

Gruppearbejde: De studerende har arbejdet i grupper a 3-4 studerende indenfor hver studieretning og har været tilknyttet en tovholder som vejleder, der ligeledes har bestemt eksperimenternes rammer.

Tovholdere:
Visuel Kommunikation: Flemming Dupont
Spil og Interaktion: Alessandro Canossa
Beklædningsdesign og Tekstil: Anne Damgaard
Møbel, Rum og Materialer: Flemming Tvede Hansen

Modulansvarlige: Flemming Tvede Hansen og Maria Sparre-Petersen

Modulperiode:
6. september - 8. oktober 2021