
Atlas: En kortlægning af design- og arkitektstuderendes æstetiske og visuelle præferencer
Dette projekts formål er at undersøge unge designere og arkitekters designprocesser og -metoder og deres forståelser af design og arkitektur. Undersøgelsen er globalt anlagt, idet der vil blive foretaget en række nedslag på udvalgte universiteter. Gennem en serie identiske workshops i blandt andet Taiwan, Kina, Brasilien, Sydafrika, Indien og Rusland vil der blive tegnet et kort over disse steder lokalt; der vil dog også blive tegnet et større atlas, idet det er formålet gennem komparativ metode er at kortlægge og analysere forskelle, ligheder og præferencer mellem de forskellige universiteter.

Fokus er således at forstå unge designere og arkitekters designtilgange for at kunne diskutere, hvorledes globalisering og lokalisering indvirker på design og arkitektur. Det er desuden formålet at undersøge, hvorledes forskellige undervisningsmetoder indvirker på unge designere og arkitekters forståelse af design og arkitektur, og på deres designpraksis.
Workshoppen angår indsamling og organisering af visuelle elementer under temaerne krop, hjem, urbanitet, identitet og kulturelle koder. Workshops’ene vil blive dokumenteret, analyseret og sammenlignet for at give en forståelse af, hvordan (og om) forskelligeinstitutioners undervisningsmåder og kulturelle kontekst øver indflydelse på designtilgange -praksis og forestillinger. Herved er det målet at pege på væsentligheden af design og arkitektur, og også at erhverve erfaring, hvad angår hvorledes design og arkitektur forstås, praktiseres og undervises. Desuden håber vi på at kunne bidrage til diskussioner og udvekslinger af viden om disse emner og perspektiver mellem design- og arkitektstuderende og designere og arkitekter globalt.
Formål
Formålet med og perspektivet for dette Atlas-projekt er at samle sammenlignelige data og diskutere ’best practise’ ud fra de udvalgte universiteter med henblik på at bevare og styrke lokale og kulturelle forskelle på designpraksis og –forestillinger, men også at slå bro henover grænser og finde veje for samarbejde for designere og arkitekter, der beskæftiger sig med designpraksis og –forskning globalt.
