kulturarvens værdi

Modul 3: Position og strategi

Modul 3: Position og Strategi
 

  • Bæredygtighed: rammevilkår og modeller
  • Bygningskultur: forvaltning og praksisformer 
  • Bygningskunst: arkitektonisk strategi og værdiledelse 

Hovedvægten på modul 3 er at opbygge en operationel forståelse af positioner og strategier indenfor emnerne bæredygtighed, bygningskultur og bygningskunst i praksis, herunder rammevilkår og modeller, forvaltning og konventioner samt arkitektonisk strategi og værdiledelse. Modulet fokuserer på, hvordan viden og kunnen fra modul 1 og 2 forvaltes og udvikles i praksis.

Der præsenteres praksisorienterede tilgange til bæredygtighed, bygningskultur og bygningskunst herunder international, national og regional forvaltning. Herudover udfoldes det praktiske arbejde med analyse og værdisætning, restaureringsholdninger og transformationsgreb i konkrete projekter, samt i relation til forvaltninger og myndigheder. 

Den studerende udarbejder en selvvalgt skriftlig opgave der systematisk beskriver, analyserer og perspektiverer de behandlede positioner og strategier i forhold til den studerendes egen praksis.

Undervisningsdatoer

Modul 3: Position og strategi

Efterår 2026

Session 1: torsdag 10.09.2026 + fredag 11.09.2026

Session 2: torsdag 08.10.2026 + fredag 09.10.2026

Session 3: torsdag 05.11.2026 + fredag 06.11.2026

Session 4: torsdag 03.12.2026 + fredag 04.12.2026

Mundtlig eksamen: 20.01.2027

Adgangskrav og optagelse

Optagelsen på dette modul forudsætter at du har gennemført modul 1 og2.

Optagelse på Master i Bygningskultur kræver, at du har en relevant akademisk uddannelse minimum på bachelorniveau som f.eks. arkitekt, bygningskonstruktør, bygningsingeniør, geograf, byplanlægger, landskabsarkitekt og deslige, samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende eksamen.  

Ved ansøgning skal du skrive en kort motivation på max én side for, hvorfor du søger optagelse på uddannelsen. Optagelse på uddannelsen sker på baggrund af en vurdering af din uddannelsesmæssige baggrund, erhvervserfaring og din muligheder for at anvende uddannelsen i dit aktuelle arbejde. 

Tilmeldinger er bindende pr. 1. maj 2025 for optag på holdet, der starter i september 2025. Man kan tilmelde sig så længe, der er ledige pladser på holdet. Fakturering sker umiddelbart efter optagelse. Som deltager faktureres du for det modul, du har tilmeldt dig. Hvert modul koster 35.000 kr. Den samlede pris for uddannelsen er 140.000 kr

Herudover må der kalkuleres med ekstraudgifter i forbindelse med ekskursioner, studieture, bøger og andet materiale. 

Efter -og Videreuddannelse

Kontakt

Har du spørgsmål til Master i Bygningskultur?

Kontakt: update@kglakademi.dk