Grønne løsninger til modebranchen kræver nye politiske rammer
Fællessalen på Christiansborg
Danmark
Modebranchen står overfor en markant grøn omstilling – hvordan kan nye politiske rammer støtte op?
Kom til debat under Verdensmålsugen om modebranchens udfordringer og potentialer for grøn omstilling - og hvordan politikerne kan støtte op om og skabe rammer for, at Danmark kan blive et grønt foregangsland på området.
Mode- og tekstilbranchen ligger på en fjerdeplads i Europa i forhold til miljø- og klimabelastning fra forbrug, kun overgået af boliger, fødevarer og transport. Branchen har længe gået under den politiske og offentlige radar, men er for nyligt kommet i fokus - også fra politisk hold i EU. Branchen står i dag overfor en gigantisk opgave med at omstille måden at producere og drive forretning på. Her er en de største udfordringer, at aktuel dansk lovgivning på mange måder spænder ben fremfor at understøtte udviklingen. Den nuværende danske lovgivning er samtidig udfordret af EU’s nye strategi for bæredygtige og cirkulære tekstiler fra marts 2022. En strategi, der skal udrulles inden for de næste få år i Danmark, og som søsætter en række ambitiøse mål, som danske virksomheder, skal leve op til.
Deltagere
- Lars Fogh Mortensen, European Environment Agency, Ekspert, tekstiler og cirkulær økonomi
- Else Skjold, Det Kongelige Akademi; Ph.d., Lektor
- Marie Busck, Dansk Mode og Tekstil, CSR- og bæredygtighedschef
- Pernille Weiss, Konservativt medlem af Europa-Parlamentet
- Anne Paulin, ordfører for miljø og cirkulær økonomi, Socialdemokratiet
Moderator
- Lene Dammand Lund, rektor, Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering
Det er muligt at deltage både fysisk og digitalt. Uanset hvordan du deltager, beder vi dig tilmelde dig de enkelte events. Der sendes link til den digitale deltagelse op til arrangementet.
Debatten arrangeres af 2030-panelet ved Det Kongelige Akademi samt
European Environment Agency og Dansk Mode & Tekstil.