Mød Det Kongelige Akademi på Kulturnatten

Dato
13.10.2023
Tidspunkt
18.00 - 23.55
Address

Se tid og venue nedenfor
Danmark

Er København en by for alle? Hvordan kan man designe tøj med respekt for andre kulturer? Hvad betyder lysets kvaliteter for den måde, rum opleves på? Hvad laver en konservator egentlig? Få svarene på årets Kulturnat.

TOGETHER – Er byen for alle?
Dato: 13.10.2023
Tidspunkt: 16:00 - 23:55
Adresse: H15, Halmtorvet 15 - 1700 København
Pris: Gratis adgang

På udstillingen ”TOGETHER – Er byen for alle?” udfordrer arkitekt- og designstuderende vores gængse opfattelser af inklusion med sanselige og tilskuerinddragende installationer. Hvad vil det sige at have lige adgang til byen? Og hvordan bliver vi mere opmærksomme på de udfordringer, der er for forskellige mennesker og deres adgang til byens rum? Det er spørgsmål, som 100 arkitekt- og designstuderende fra Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Design -  stiller københavnerne i forbindelse med årets kulturnat.

I to intensive uger i september har de arbejdet med temaet ud fra oplæg og workshops, hvor de på egen krop har mærket udfordringerne omkring lige adgang til kulturelle fællesskaber i København. Efterfølgende har de udviklet en række installationer, der åbner for nye måder at se vores byrum på, og som skaber nye forestillinger om, hvordan inklusion kan se ud i en storby. På Kulturnatten kan man opleve en videreudvikling af projekterne. Udstillingen åbnes kl. 16. af Københavns Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Davids Samling i nye klæder
Dato: 13.10.2023 – kan opleves hele uge 42
Tidspunkt: 18.00 - 23:55
Adresse: Davids Samling, Kronprinsessegade 30-32
Pris: Gratis adgang

Se, hvordan Davids Samling har inspireret studerende fra Fashion, Clothing & Textiles

Studerende fra kandidatprogrammet Fashion, Clothing and Textile har i foråret søgt inspiration fra Davids Samling til at designe med mangfoldighed for øje. Med udgangspunkt i en undersøgelse af balancen mellem kulturel appropriation vs. kulturel påskønnelse har 14 studerende fundet genstande i museet, som de har designet ud fra.

Mode, tøj og tekstiler handler om at udvikle en dyb forståelse for blandt andet rummelighed i stil, køn, aldring og etnicitet, og gennem forløbet de har studerende reflekteret over, hvordan man som designer kan bruge inspiration fra andre kulturer med respekt og omtanke. 

 

Oplev måneskin i Poetisk Dagslys-pavillonen på Gråbrødretorv

Dato: 13.10.2023
Tid: 18:00 – 23:00
Sted: Pavillonen på Gråbrødretorv
Pris: Gratis adgang

.
.

Få en unik oplevelse på årets Kulturnat, hvor Gråbrødretorvs Dagslyspavillon forvandles til en måneskinspavillon.

Kom indenfor i pavillonen Poetisk Dagslys og oplev rummene blive bragt til live på en ny måde under det poetiske skær af månelyset.

'Månelyset' vil skinne i form af en lysinstallation, som er særligt udviklet til Kulturnatten. Udenfor pavillonen bliver der sat tre store spots op, som skaber månelys, hvor solens stråler ellers oplyser rummene i dagtimerne. De tre spots vil imitere månens kolde lys i pavillonen og vække den til live på en helt ny måde. 

Mellem kl. 18.00-21.00 er pavillonen bemandet, og det er muligt at møde Louise Grønlund fra Det Kongelige Akademi og Claus Pryds fra Claus Pryds Arkitekter.

'Månelysinstallation' er skabt i samarbejde mellem Det Kongelige Akademi, arkitekt Claus Pryds og det kreative team fra Ampell.
 

Oplev konserverings forunderlige verden  

Dato: 13.10.2023
Tid: 18:00 – 23:00
Sted: Esplanaden
Pris: Adgang med Kulturpas

Det Kongelige Akademi - Konservering holder åbent i forbindelse med Kulturnatten. Her kan man opleve alle bachelorprogrammer der viser eksempler på konserveringsopgaver og indhold fra uddannelsen. I det lille auditorium kan man se materiale fra udvalgte programmer.

Oplæg i Det store Auditorium:

  • kl.19.00:  Sille Høgly Petersen om ”Ny Kgl. Samling flytter hjemmefra”, som omhandler Det Kongelige Bibliotekets flytning af en samling til Vinge
  • Kl.20.00:  Kristina Lindholdt om undervisningen i kalkmaleri og kalkmalerikonservering
  • Kl.21.00:  Sigrid Ninel Kledal om stenkonservering af gravsten på Assistens Kirkegård