Forskningsprojekt bliver til kursus i trivsel

Dato
Kategori
Forskning og innovation

To lektorer fra Institut for Visuelt Design har det seneste år undersøgt, hvordan man kan øge den mentale sundhed blandt selvstændige og projektansatte designere i forskningsprojektet ’Kunsten at Trives’. Metoden kan nu læres på et tredages kursus på Det Kongelige Akademi.

Metoden indeholder en tilgang til kreativt arbejde, der kan skabe større trivsel og bedre mental sundhed ved at indtænke metoder fra kunst- og naturterapi i selve arbejdsprocessen.

Ved at aktivere sanserne og inddrage kroppen og naturen til at skabe ro, åbenhed og en dybere kontakt med sig selv, kan man opnå øjeblikke af trivsel i løbet af arbejdsdagen, samtidig med at man skaber resultater i det projekt man arbejder med. Forskningsprojektet er nu blevet til et tredages kursus der løber af stablen første gang i november. Her kan man lære hvordan man integrerer trivsel i bæredygtig forandringsledelse og innovation.

På Det Kongelige Akademi udvikler vores forskere ny og vigtig viden, som svarer på behov i samfundet Det er med stor fornøjelse at vi til efteråret kan udbyde endnu et kursus, som formår at gøre forskningen praktisk anvendelig i det daglige arbejde i virksomheder og organisationer.
Rikke Sjølin, Leder af efter- og videreuddannelse på Det Kongelige Akademi

Om kurset Kunsten at trives
Kurset henvender sig til medarbejdere i små og store, private og offentlige organisationer. Værktøjet er baseret på teori og praktiske tilgange fra kunstneriske processer, psykologi, naturterapi, sundhedsfremme og innovationsledelse. Ved brug af kunst- og naturbaserede metoder aktiveres vores følelser, intuition, sanser og mentale funktioner og giver adgang til dybere måder at vide på i en bæredygtig forandringsproces.

Om forskningsprojektet ’Kunsten at trives’
’Kunsten at trives’ er et forskningsprojekt udført af Silje Alberthe Kamille Friis, programleder og lektor i designmetodologi ved Institut for Visuelt Design og Annegrete Mølhave, underviser i designmetode og samarbejde ved Institut for Visuelt Design i samarbejde med ’Forbundet Arkitekter og Designere’ og ’Design denmark’. Projektet er finansieret af Velliv Foreningen.