Modul 3 - Design som strategi og marked

Modulet giver en indføring i strategisk design og designdrevet markeds- og forretningsudvikling, samtidig med at der inddrages perspektiver fra bæredygtig ledelse. I undervisningen er der fokus på forankring af design i organisationer med henblik på værdiskabende, brugerorienteret og bæredygtig udvikling.

Modulet er orienteret om de strategiske niveauer i virksomheder, hvor design kan være et redskab til at udvikle nye visioner og forretningsområder samt skabe større organisationsforandringer i forhold til f.eks. bæredygtighed.

Designtilgange har deres styrke i at være problemløsende, brugercentrerede og fremtidsfokuserede. Dertil giver de mulighed for at reagere og handle hurtigt på ændrede vilkår og samfundsudfordringer. På modulet introduceres du til en række metoder inden for design- og brandledelse, designdreven innovation og entreprenørskab. Det sættes i kombination med indsigter fra bæredygtig og systemisk ledelse.

Det får du ud af modulet 

  • Du får overblik over både klassiske og nye tilgange til at arbejde strategisk med design og organisationsudvikling.
  • Du lærer, hvordan designtilgange kan bruges til strategi-, organisations- og forretningsudvikling på forskellige niveauer i virksomheder og organisationer - set i et bæredygtigt perspektiv.
  • Du bliver præsenteret for konkrete metoder til at arbejde strategisk med design – fra idé til virkelighed.
  • Du bliver introduceret til forskellige tilgange til at arbejde med bruger- og forbrugerstudier bl.a. i forhold til kulturel værdiskabelse, forretningsudvikling og bæredygtighed.
  • Du lærer at argumentere for valg af strategiske tilgange til designudvikling på et kvalificeret mundtligt og skriftligt niveau. 

 

Undervisning og sessioner

Uddannelsen består af en række 2-dages seminarer, og undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, diskussion, refleksion, workshops, kollokvier, individuelle opgaver, gruppearbejder og feedback. Vi forsøger at relatere uddannelsens indhold til dine egne praksisbaserede erfaringer og arbejdsliv.

Datoer for sessioner på Modul Design som Strategi og Marked:

Session 1: fredag 6/9 + lørdag 7/9 2024

Session 2: fredag 4/10 + lørdag 5/10 2024

Session 3: fredag 8/11 + lørdag 9/11 2024

Session 4: fredag d. 6/12 + lørdag 7/12 2024

Deltagere

Uddannelsen henvender sig til dig, der har nogle års erhvervserfaring fx fra virksomheder/organisationer, eller som har drevet eget firma. Eller du er underviser på designskoler og akademier og føler et behov for faglig opgradering. På Master i Design møder du fx: 

  • Designere
  • Arkitekter
  • Designundervisere
  • Andre i design- og innovationsorienterede brancher
Bodil Nordstrøm, Head of Graphic Design, Henning Larsens Tegnestue

Da jeg startede på masteren i design, havde jeg været 14 år i mit fag som grafisk designer. Jeg var begyndt at føle en faglig rastløshed og havde brug for at flytte mig professionelt. Jeg ønskede mere indflydelse – ikke kun personligt, men også for mit fag. Den udvikling blev sat i gang med masteren i design. 

Jeg fandt især innovationsteorier og forretningsudvikling interessante. Her fik jeg lært at værdisætte mit fag økonomisk, og allervigtigst fik jeg en dyb erkendelse af, hvor central en rolle design spiller for at løse globale udfordringer.  

For mig handler det ikke så meget mere om min personlige indflydelse, men om at faget får indflydelse. Det kan jeg med min master i langt stærkere grad påvirke til, at det får. Masteren har startet en både personlig og faglig udvikling, som stadig er i gang. På den måde føles det som om masteren bliver ved med at give.

Bodil Nordstroem

Programledere og gennemgående undervisere

Efter- og Videreuddannelse

Kontakt

Har du spørgsmål til Master i Design?

Kontakt: update@kglakademi.dk