Indkøb af skolemad kan blive mere bæredygtigt

Dato

Der bliver hver dag serveret mellem 70.000 og 100.000 måltider i de københavnske skoler. Det kræver et kæmpe arbejde af mange og forskellige aktører at stille skolebørnenes sult. Måske kan indkøb af skolemad i højere grad tage højde for, hvordan jorden med korn bliver dyrket. Det er landskabsarkitekt Taryn Cullen Humphrey i gang med at undersøge i en ErhvervsPhD på Institut for Bygningskunst, By og Landskab. 

En af de helt store udfordringer handler ifølge Taryn Cullen Humphrey om at få et overblik. I sin ph.d. vil hun kortlægge, hvor mange aktører der er involveret i at stille skolebørnenes sult. Ud fra den viden vil hun bygge en computermodel, der samler og systematiserer de mange data om, hvad kommunen efterspørger, og hvordan jorden bliver brugt ude på gårdene. 

De er et stort puslespil at samle de mange informationer, og Taryn Cullen Humphrey kobler principper fra landskabs arkitektur, organisationsteori og ernæring.  

Computermodeller skal vise vej for ændringer

”Jeg kan allerede nu se, at det er utroligt komplekst. Der er så mange interessenter og parter involveret i kommunale indkøb af skolemad. Målet er at skabe en model, der kan tage højde, hvordan de forskellige dele hænger sammen,” siger Taryn Cullen Humprhey. 

Hun er uddannet som arkitekt fra Det Kongelige Akademi og har også taget en uddannelse til landskabsarkitekt. Undervejs er hun blevet interesseret i at bruge computerbaserede modeller som har et stort potentiale, og den tilgang vil hun bruge i sin ph.d. 

”Med modellerne kan vi vise, hvad det kræver og koster at skabe ændringer,” siger hun.

Ph.d.'en bliver skrevet i samarbejde med Gehl Architcts.