Prototyping workshop

120 design- og arkitektstuderende udvikler bæredygtige prototyper

Dato
Kategori
Samarbejde og erhverv

Kandidatstuderende fra Institut for Bygningskunst og Design har på en to-ugers workshop udviklet prototyper, der giver nye bud på, hvordan design kan bidrage til bæredygtighed i fremtiden.

De valg, der afgør hvor bæredygtigt et produkt ender med at blive, træffes typisk i den tidlige del af designfasen. Designere har derfor en vigtig nøgle til, hvordan fremtidens produkter kan skabes med respekt for klodens ressourcer.

Derfor har 120 arkitekt- og designstuderende fra Institut for Bygningskunst og Design startet deres kandidatuddannelse med en 2-ugers workshop om bæredygtige prototyper . De fik stillet en designudfordring af en virksomhed, og skulle gennem en designmetodisk tilgang analysere problemet, udarbejde et koncept – og til slut levere et fysisk bud i form af en prototype. Virksomhederne som stillede opgaver var EGE Tæpper, CPH Village, New Loop, Henning Larsen Architects, New Loop og SMALLrevolution.

Virksomheden SMALL revolution ønskede designforslag til stole i genanvendt plastik. Oliver Fyllgraf Obitsø Kristensen fortæller om hvordan de brugte prototyping, til at nå frem til et designforslag.

”Den grønne omstilling kræver, at vi tænker radikalt nyt og finder innovative måder at producere og indrette os på. Designere og arkitekter er særligt skarpe til dette, ” siger Mathilde Serup, leder af Institut for Bygningskunst og Design. ”Derfor giver vi vores studerende en konkret udfordring: Skab en vision for et bæredygtigt produkt baseret på en virkelig case. Vores studerende har potentialet til at være frontløbere, og med denne workshop ønsker vi at udstyre dem med de nødvendige redskaber og erfaringer til både deres studietid og fremtidige karriere.”

1
/8
Prototyping workshop
Prototyping workshop
Prototyping workshop
Prototyping workshop
Workshop prototyping
Workshop prototyping
Workshop prototyping
Prototype til byplanlægning

Workshop med internationale faglige input

I den første uge fik de studerende en teoretisk baggrund for at arbejde med problemløsning gennem oplæg fra en række danske og internationale eksperter på feltet. Den anden uge var et langt designsprint baseret på Double Diamond Modellen , med fokus på hurtig prototyping og iterativt design. Til sidst i forløbet præsenterede de projekterne for virksomhederne, som fik mange idéer til konkrete produkter og metoder til bæredygtigt design.

Med partnere fra BLOXHUB og erhvervslivet

Projektet er et samarbejde mellem Institut for Bygningskunst og Design og BLOXHUB, som bidrager med ekspertise og ressourcer. BLOXHUBs netværk af virksomheder, institutioner og organisationer vil bidrage med støtte og mentorer, der sikrer, at projekter er baseret på virkelige behov og banebrydende bæredygtighedspraksis.