Ny kampagne sætter fokus på flere unge arkitekter til kommunerne

Dato
Kategori
Samarbejde og erhverv

Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design Konservering er en del af en ny kampagne, der retter opmærksomheden mod unge arkitekter og de mange interessante opgaver, man kan arbejde med som arkitekt i kommunerne.

Klimaforandringer, trængsel, fraflytning eller butiksdød er blot nogle af de mange udfordringer kommunerne står overfor i dag. Det kalder på kreativ og visionær byudvikling med sans for stedets kvaliteter - og det er arkitekter skolet til at levere. Mange kommuner har imidlertid svært ved at tiltrække arkitekter, derfor skal en ny kampagne med titlen ”Planer for fremtiden” gøre unge arkitekter opmærksomme på de mange spændende opgaver, man arbejder med som arkitekt i kommunerne.

Fra Det Kongelige Akademi til planlægningsjob i Vordingborg Kommune 
Andreas Munksgaard Weir er rykket fra Nørrebro til Bogø. Han er en af de få unge arkitekter, der har taget springet direkte fra arkitektuddannelsen ved Det Kongelige Akademi til et planlægningsjob i Vordingborg Kommune, hvor han arbejder med klima og byplanlægning. Det har givet masser af muligheder og ansvar, blandt andet som projektleder for en udviklingsplan for Stege på Møn, som er en del af den store kommune på Sydsjælland.

 

 

Andreas Munksgaard Weir arbejder med klima og byplanlægning i Vordingborg Kommune. Her ses han i Stege på Møn.

Andreas Munksgaard Weirs historie er en af de historier om unge arkitekter der har valgt en kommunal karrierevej, der skyder kampagnen ”Planer for fremtiden” i gang. Kampagnen retter sig mod arkitektstuderende, unge arkitekter samt kommunaltekniske chefer i de danske kommuner, for at sætte fokus på de mange forskellige opgaver, arkitekter arbejder med i kommunerne, og de kompetencer de sætter i spil.

”De arkitektstuderende er i disse år drevet af et samfundsmæssigt engagement og lysten til at arbejde tværfagligt. Og vi mærker en stigende interesse hos de studerende, som netop ser kommunerne som en mulighed for både at udøve deres faglighed og være med til at påvirke de store dagsordener. Men vi ønsker, at endnu flere arkitektstuderende og yngre arkitekter får øjnene op for kommunernes øgede fokus på by- og landskabsudvikling, hvor miljø og social bæredygtighed er i fokus sammen med arkitektonisk kvalitet,” lyder det samstemmende fra prorektor på Arkitektskolen Aarhus, Kristine Leth Juul og dekan for arkitektur på Det Kongelige Akademi, Jakob Brandtberg Knudsen.

Bag kampagnen står Arkitektforeningen, Dansk Byplanlaboratorium, Forbundet Arkitekter og Designere, Arkitektskolen Aarhus og Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering. Kampagnen er støttet af Dreyers Fond.