Om Det Kongelige Akademi - Konservering
På Det Kongelige Akademi – Konservering uddanner vi konservatorer og forsker i at bevare kultur- og naturarven. Som de øvrige fagområder på Det Kongelige Akademi inddrager vi FN's 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden i vores arbejde - det kan ses i vores forskning, vores undervisning og vores afgangsprojekter.
Kultur- og naturarv er en kompleks størrelse. Den fortæller os i bund og grund, hvem vi er, og den udgør en helt afgørende del af fundamentet for vores identitet. Vi bruger kultur- og naturarv i hverdagen i højere grad end tidligere, fx har besøgstal på landets museer for længst overhalet fodboldens samlede tilskuertal med længder. Danskerne samles om kultur og natur for at finde fællesskaber baseret på nogle af de værdier, vi som individer og samfund er rundet af.
På Det Kongelige Akademi - Konservering tager vi afsæt i UNESCO's konvention om verdensarv fra 1972. Den er formuleret med henblik på at sikre den bedst mulige beskyttelse og bevaring af verdens kultur- og naturarv.
Konservering tager afsæt i, at kultur- og naturarven repræsenterer enestående og uerstattelige aktiver, ikke alene for de enkelte nationer, men for hele menneskeheden. Aktiver, som vi skal bevare.
Vi oplever også større kamp om knappe ressourcer, og derfor er det af afgørende betydning at passe på genstande, materialer og naturværdier og forlænge deres levetid. Det kan konservatorer finde løsninger på, og derfor er såvel konserveringsuddannelsen som forskning i konservering vigtigere end nogensinde før.
En vigtig del af både uddannelse og forskning er kritisk tænkning, at overskue helheder samt prioritere i komplekse sammenhænge: I en bæredygtig verden bør vi tænke kvalitet frem for kvantitet.