Optagelseskrav Arkitektur
Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i optagelseskravene til uddannelsen.
Det gælder både de specifikke krav herunder samt de generelle krav og forudsætninger.
Optagelseskrav Arkitektur
Optagelseskrav Arkitektur
Optagelseskrav
Bachelorgrad i arkitektur fra anerkendt arkitektskole eller universitet. Din bacheloruddannelse skal give adgang til en kandidatuddannelse i arkitektur, der kvalificerer til at praktisere som arkitekt.
Kriterier
Ansøgere udvælges til optag gennem en faglig vurdering foretaget på baggrund af portfolio og relevant erhverserfaring. Samtaler kan indgå.
Danske ansøgere
Bachelorgrad i arkitektur fra Det Kongelige Akademi eller Arkitektskolen Aarhus
EU ansøgere
Bachelorgrad i arkitektur, der giver adgang til en kandidatuddannelse som er anerkendt i EU til at kunne praktisere som arkitekt
Andre internationale ansøgere
Bachelorgrad i arkitektur fra anerkendt arkitektskole eller universitet. Bachelorgrad i arkitektur skal være anerkendt og akkrediteret af relevant national myndighed som givende adgang til at kunne praktisere som arkitekt.
Du skal desuden være opmærksom på følgende:
- Hvis du er indskrevet på en arkitektuddannelse i en “major-minor" struktur, skal din ”major” være i arkitektur. Du vil ikke være ansøgningsberettiget med en “minor” i arkitektur.
- Hvis du er indskrevet på en uddannelse, der kun kan afsluttes efter 5 års fuldtidsstudier, skal du som minimum have bestået eksamener svarende til 180 ECTS.
- En bachelorgrad i design, indretningsarkitektur, landskabsarkitektur, byplanlægning, bygningsdesign, bygningsingeniør eller lignende, er ikke adgangsgivende til kandidatuddannelsen i arkitektur.
- I Danmark er det kun en bacheloruddannelse i arkitektur fra Det Kongelige Akademi eller fra Arkitektskolen Aarhus, der giver adgang til en kandidatuddannelse i arkitektur på Det Kongelige Akademi.
Ansøgningsmateriale Arkitektur
Ansøgningsmateriale Arkitektur
Følgende dokumenter skal inkluderes i ansøgningen:
- Portfolio
- karakterudskrifter
- Bachelorbevis
- Dokumentation for sprogkundskaber (se under 'sprogkrav')
- CV
- Dokumentation for eventuelle beståede eksamener på kandidatniveau
Ansøgningssystemet
Ansøgningsfristen er 1. marts kl. 23:59. Vi modtager ikke ansøgninger efter fristen. Ansøgningssystemet åbner 15. januar.
Portfolio
Tekniske krav – din portfolio
- skal bestå af et enkelt dokument
- må ikke overstige 10 MB
- skal være optimeret til visning på standardstørrelse computerskærm
- skal uploades sammen med resten af ansøgningen
Du må inkludere et link til eksternt online materiale i slutningen af din portfolio, men du må ikke nøjes med at aflevere et link uden en portfolio.
Indholdsmæssige krav - din portfolio
- skal indeholde dine vigtigste og mest repræsentative arkitekturprojekter
- skal indeholde projekter fra din bacheloruddanelse samt, hvis muligt, arbejdsrelaterede projekter
- skal være orienteret mod det specifikke program du søger om optag på
- skal indeholde en kort forklarende tekst for hvert projekt
- i tilfælde af gruppearbejde skal dine egne bidrag til projektet være klart beskrevne og identificérbare
Yderligere information angående portfolio:
- du er velkommen til at inkludere både scannede håndtegnede skitser og computertegninger
- vi anbefaler, at du viser både processen bag projekterne og de færdige resultater
- vi har ikke specifikke krav til antallet af projekter eller sider
- vi giver ikke yderligere råd og vejledning vedrørende portfolio
Kopi af karakterudskrifter
Det Kongelige Akademi accepterer karakterudskrifter på følgende sprog: dansk, engelsk, svensk, norsk, tysk, fransk, italiensk og spansk.
Karakterudskrifter på alle andre sprog skal oversættes til dansk eller engelsk. Oversættelser skal certificeres af enten en translatør eller din uddannelsesinstitution.
Kopi af bachelorbevis
Hvis du først afslutter din bachelorgrad efter ansøgningsfristen og derfor ikke kan indsende et bachelorbevis sammen med ansøgningen, skal du eftersende beviset hurtigst muligt og senest 1. august.
CV
Her anfører du både uddannelse, projekter i portfolio samt erhvervserfaring.
Sprogkundskaber
Dokumentation for, at du opfylder sprogkrav. Bemærk sprogkravet skal være opfyldt ved ansøgningsfristen 1. marts. Sprogkrav er beskrevet under punktet generelle krav og forudsætninger
Merit for uddannelseselementer på kandidatniveau
I henhold til dansk lovgivning skal du oplyse om alle fag på kandidatniveau som du har bestået, eller forventer at have bestået, pr. 1. september. Det Kongelige Akademi vil herefter vurdere dine beståede fag med henblik på en meritoverførsel til din nye kandidatuddannelse. Læs mere på https://kglakademi.dk/merit
Læs dette før du går i gang med at ansøge til arkitektur
Læs dette før du går i gang med at ansøge til arkitektur
Vælg det rette program
Tre kandidatprogrammer tilbydes som både arkitektur og design grader:
- Furniture Design: Products, Materials and Contexts
- Spatial Design
- Strategic Design & Entrepreneurship
Sørg for at du vælger den rette programtitel i ansøgningsblanketten. For eksempel “MA in Architecture – Spatial Design” eller “MA in Design – Spatial Design”.
Ansøgere til arkitektur skal have en bachelorgrad i arkitektur fra en anerkendt arkitektskole eller universitet. Arkitektstuderende skal være ekstra opmærksomme på at ansøge til graden i arkitektur for at dimittere med titlen cand. arch/Master of Arts in Architecture og derved at være i stand til at praktisere som arkitekt. Ansøgere til arkitektur der ikke har en bachelorgrad i arkitektur vil få afslag.
For at være ansøgningsberettiget til en designgrad skal du have en bachelorgrad i design eller en lignende relevant disciplin.
Du må ansøge til et program
Du må ansøge om optag på et program i arkitektur og et program i design.
Hvis du ansøger til mere end et program i arkitektur eller design behandler vi den første ansøgning som du har sendt os til arkitektur eller design. Vi annullerer de ansøgninger som vi har modtaget efterfølgende.
Det er ikke muligt at ændre program efter ansøgningsfristen.
Ingen undtagelser til sprogkravene
Vi gør ikke undtagelser eller giver dispensationer i forhold til sprogkrav eller deadline.
Hvis du ikke opfylder sprogkravene inden 1. maj vil et eventuelt optagelsestilbud blive trukket tilbage og pladsen vil bliver tilbudt til en anden ansøger.
Hvis du allerede har en kandidatuddannelse
Hvis du allerede har gennemført en kandidatuddannelse der svarer til en dansk 2-årig kandidatuddannelsen (EQF 7) så er din chance for at blive optaget minimal på grund af den danske kandidatregel.
Hvis du har flere statsborgerskaber
Hvis du har flere statsborgerskaber skal du uploade et scan af fotosiden af dit pas i din ansøgning for alle dine statsborgerskaber.
Det Kongelige Akademi har en kvote på antal pladser til EU-ansøgere og ikke-EU ansøgere. Ifølge lovgivningen må vi ikke tilbyde en EU-plads til en ikke-EU ansøger og vice versa.
Hvis vi har givet dig et tilbud om optagelse baseret på dit statsborgerskab og senere opdager at du har dobbelt statsborgerskab skal vi trække dit tilbud om optagelse tilbage
Eksempel: Du har uploaded dokumentation for et statsborgerskab i Argentina i din ansøgning. Du er tilbudt optagelse som betalende ikke-EU ansøger. Du sender os senere dokumentation for at du har et italiensk statsborgerskab (dobbelt statsborgerskab). Vi må ikke tilbyde dig optagelse som EU-statsborger, da vi har brugt vores kvote for EU-statsborgere, og vi må ikke acceptere dig som betalende ikke-EU ansøger. Vi må derfor trække dit tilbud om optagelse tilbage.
Generelle krav og forudsætninger