Job og karrieremuligheder
Som kandidat fra Bosætning, Økologi & Tektonik opnår man særlig viden om arkitekturens bæredygtighed. Uddannelsen dækker en bred vifte af kompetencer fra praktisk erfaring med materialer, byggeteknik og tektoniske strategier – til håndtering af forhold der vedrører ressourcer, levetider og kontekst set i helhed.
Som kandidat har man indsigt i de rammeskabende forhold i byggeriet, der danner grundlag for skabelse af bæredygtig arkitektur. Målet er at uddanne kandidater der kan arbejde udviklingsorienteret med fagområdet på et etisk grundlag og indenfor mange forskellige dele af fagets praksis. Fokus er på færdigheder der knytter sig til udvikling af nye boformer og bosætning, redskaber og metoder til afklaring bygningers økologiske fodaftryk samt deres tektoniske detaljering og forædling.
På baggrund af fælles vidensopbygning og konsekvent projektudvikling i forskellige gruppeformater opøver kandidaten gode evner til kritisk reflekterende dialog og samarbejde. Kandidatens tilgang til aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og relevante tematikker bliver herved skærpet.
Kandidater uddannet fra Bosætning, Økologi & Tektonik finder beskæftigelse bredt inden for arkitektfaget og er godt rustet til at arbejde på både store og små tegnestuer (nationale / internationale), inden for forskning, kommunal forvaltning og hos producenter, ligesom flere kandidater har stiftet fælles tegnestue.