Når tiden bliver rumlig - et kropslig møde med landskabet.
I fortællingen om vores foranderlige verden fremstår klimaforandringerne som en stærk karakter, dens virkninger skriver sig store på den globale scene. Erosion, en tavs, men ubarmhjertig kraft, står som en af dens vigtigste manifestationer og sætter sit præg på kystlinjer og landskaber verden over. Sammenholdt med 'mindre' bestræbelser og opmærksomhed kyttet til en kropslig enhed, der navigerer i det store ukendte, opstår et paradoks. Projektet udforsker paradokset mellem globale klimaændringer og forståelsen for påvirkningen i det nærværende landskab.
Et formidlingslandskab der fremkalder en opmærksomhed af sammenhængen mellem krop og landskab. At diskutere de globale problematikker på et lokalt niveau på Saltholm, i lokaliteter, hvor sammenlægningen af disse to entiteter skaber unikke relationer i et eroderende kalklandskab.
Saltholm er opbygget af kalksten og er den højeste ø af et lavvandeområde i Øresund, omgivet af dybe render. Øen ligger 1-2 meter over normal vandstand, hvilket gør den modtagelig for oversvømmelser under vinterstorme og højvande.
Dens essens er defineret af tilstedeværelsen af strandenge og overdrevvegetation. Ved Saltholms kyster folder landskabet sig ud med marker, der anvendes til afgræsning og et fristed for trækfugle som deres vitale yngleplads.
Saltholm_registrering
Men for at forstå landskabet skal der ses ind til det usynlige, for at kunne slå det op. De underjordiske kalkaflejringer ligger knap 20cm under et lag muld, til 60+ meters dybde. En historisk geologisk tid gennem mange millioner af år.
Vi mennesker består også af kalk i vores knogler. Dog ikke den samme kalk som findes på Saltholm; jorden, men vores kalk kommer fra planter. I den forstand er vi fra samme livscyklus, der betyder vi skal passe på hinanden for at harmonere. Natur og mennesker går hånd i hånd.
Kloden og mennesket lever til stor forskel hvert vores tempo i livscyklus. Men vi står overfor i dag at have trykket speederen i bund og skruet up for tempoet på klimakontoen. Vi taler om det, men forstår vi det, når omfanget et så 'uhåndgribeligt' og ikke til at føle eller mærke med vores egne hænder.
Simple kropsbevægelser der kommer fra at vække alle kroppens led, zoom ud og give slip.
- At stå på tær
- At kigger fra side til side, op og ned
- At lave et sidestræk
- At lave et foroverbøj
- En arm rotation
- En fingerhåndled roration
Nogle af flere øvelser for hver dag der har sit eget tempo, en skrøbelighed og aldrig den samme streg.
Samme kort kan også bebos med begreber vi kender. Et intuitiv kompositorisk kort af fregmenter.
Site - Det utilgængelige tilgængelige landskab.
Foranderlig rutekort
Et paradoks der finder sted i en rute, for vores tilstedeværelse der er reduceret ned til et lille hjørne. Og er derfor måleinstrument for monumenterne der synliggør naturfænomenerne af forskellige temporaliteter af erosion, men også i form der relaterer sig til krop.
Et kort der vil med tiden ændre sig for hver uge, måned og år. Det foranderlige rutekort.