Design, Strategi & Organisation
Modul 1 – Design, Strategi & Organisation
Modulet introducerer deltagerne til det strategiske designfelt, hvor designprocesser og -metoder anvendes til at undersøge og håndtere organisatoriske problemstillinger.
Modulet hed tidligere: 'Designbaseret procesfacilitering: Planlægning'
Deltagerne får på modulet en teoretisk indføring i designprocessers grundlæggende elementer og derigennem en forståelse for og viden om, hvordan strategisk og organisatorisk udvikling kan tilgås fra et designperspektiv.
Centralt for den designbaserede tilgang er udforskningen af problemer og deres mulige løsninger gennem arbejde med eksperimenter og prototyper. Opmærksomheden rettes dermed på, hvordan (re)formuleringer af problemstillinger er med til at muliggøre og åbne for det kreative og iterative arbejde med strategiske udfordringer.
Gennem oplæg, øvelser og diskussioner udvikles deltagernes analytisk-refleksive kompetencer til at håndtere problemstillinger i egen praksis, og desuden evnen til at rammesætte og bearbejde problemstillinger fra et designperspektiv.
Det får du ud af modulet
- Du får viden om kernebegreber og udvalgte teorier, der relaterer sig til strategisk design og indblik i strategisk designmetodologi og -værktøjer.
- Du lærer at anvende og integrere relevant viden om designmetodologi og -værktøjer og udvalgte teorier om strategi og organisatorisk forandring til at skitsere designbaserede fremgangsmåder i din egen praksis.
- Du lærer at reflektere kritisk over de mulige fordele og udfordringer, som designbaserede tilgange til strategisk udvikling og forandring kan have i dit eget arbejdsliv.
Undervisning og seminardatoer
Undervisning og seminardatoer
Diplomuddannelsen er baseret på seminarer, og undervisningen veksler mellem forelæsninger, diskussion, workshops og gruppearbejder. Vigtigst af alt, bliver undervisningen koblet til de arbejdsopgaver eller udfordringer, du sidder med. Det betyder, at du kan bruge uddannelsen direkte i din hverdag.
Undervisningsdatoer:
Session 1: 26. + 27. august 2025
Session 2: 16. + 17. september 2025
Session 3: 1. oktober 2025
Hvem er modulet henvendt til?
Hvem er modulet henvendt til?
Modulet henvender sig bredt til både ledere, mellemledere og medarbejdere i private og offentlige organisationer, som har behov for redskaber til projektledelse, service design og samskabelse, fx:
- Afdelingsledere
- Mellemledere
- Projektledere
- Projektkoordinatorer
- Udviklingskonsulenter
- Ledelseskonsulenter
Adgangskrav og optagelse
Adgangskrav og optagelse
For at blive optaget på et diplommodul er det et krav, at du har gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse, som mindst er på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående uddannelse gennemført som et fleksibelt eller reguleret forløb
Derudover skal du kunne dokumentere, at du har mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende eksamen.
(jvf. bekg. nr 933 af 13/06/2022)
Optagelse på uddannelsen sker på baggrund af en vurdering af din uddannelsesmæssige baggrund, erhvervserfaring og dine muligheder for at anvende uddannelsen i dit aktuelle arbejde.
Ansøgning og optagelse
Du søger om optagelse gennem det elektroniske ansøgningsskema, som du kan finde under de enkelte diplommoduler. Ansøgningsfrister for de forskellige moduler udmeldes løbende på det enkelte diplommodul.