Diplomuddannelse i Strategisk Design og Ledelse
Organisatorisk forandring og udvikling gennem design
På uddannelsen bevæger vi os i krydsfeltet mellem strategi, organisation og ledelse med et gennemgående fokus på designteori og -praksis. Vi tilbyder på tværs af uddannelsens moduler vores deltagere de analytiske og praksisnære værktøjer, de skal bruge, for at drive, lede og engagere sig i innovative, meningsfulde forandrings- og udviklingsprocesser.
Se video fra informationsmøde 31. marts 2023 her.
Du kan finde de kommende moduler nederst på denne side.
Det får du ud af uddannelsen
Det får du ud af uddannelsen
/ Du lærer at bruge designmetoder i kombination med redskaber inden for projektledelse og procesfacilitering.
/ Du får træning i at anvende et bredt repertiore af metoder til planlægning og styring af projekter i forskellige organisatoriske sammenhænge.
/Du bliver præsenteret for teknikker og metoder inden for design og innovationsteori med fokus på organisations- og forretningsudvikling
/ Du får redskaber til at facilitere projekters processer til brug i gruppearbejder, workshops og netværksopbygning.
/ Du bliver klædt bedre på til at sikre forankring og ejerskab til projekter i relation til både interne og eksterne interessenter.
/ Du lærer at analysere vilkår og rammer for projekters planlægning, gennemførsel og implementering.
Studiestruktur
Studiestruktur
Diplomuddannelsen i Strategisk Design og Ledelse er en videregående, erhvervsrettet uddannelse, som du kan tage på deltid. Hele forløbet svarer til et års fuldtidsstudium eller 60 ECTS-points.
Uddannelsen er modulopbygget. Du kan tage modulerne i den rækkefølge, der passer dig - når det passer dig, undtagen afgangsprojektet, som forudsætter, du har taget de foregående moduler.
Uddannelsen har fire moduler, som hver giver 10 ECTS-point:
Modul 1: Designbaseret Procesfacilitering: Planlægning
Modul 2: Designbaseret Procesfacilitering: Eksekvering
Modul 3: Designbaseret samskabelse og ledelse
Modul 4: Personlig lederskab
Modul 5 er et valgfag og vi udbyder forskellige, du kan vælge imellem. De er alle på 5 ECTS-point.
Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt på 15 ECTS.
Se illustration:
Undervisning og eksamen
Undervisning og eksamen
Undervisningen relaterer sig til din praksis
Uddannelsen er baseret på seminarer, og undervisningen veksler mellem forelæsninger, diskussion, workshops og gruppearbejder. Vigtigst af alt, bliver undervisningen relateret til og forankret i din egen virkelighed og de arbejdsopgaver eller udfordringer, du sidder med. Det betydninger, at du kan bruge uddannelsen direkte i din hverdag.
Gennem undervisningen inddrager vi konkrete cases og sætter teori og empiri i samspil med dine konkrete erfaringer fra praksis. Diplommodulerne bygger på et flerfagligt grundlag af ledelses- og organisationsteori, procesfacilitering, designmetode-, designproces-studier og design management.
Undervisere med forskningsbaggrund
På Diplomuddannelsen møder du både undervisere, der er ansat ved Det Kongelige Akademi og eksterne nationale og internationale gæsteforelæsere fra både forskning, private virksomheder og offentlige organisationer. Underviserne er alle forskere ved Det Kongelige Akademi. Desuden trækker uddannelsen på designmanagers og projektledere fra fremtrædende design- og innovationsorienterede virksomheder.
Sprog
Undervisningen foregår primært på dansk, men du kan forvente engelske tekster i pensum. Opgaver kan afleveres på dansk, norsk eller svensk.
Eksamen
Alle diplommoduler afsluttes med en skriftlig opgave, hvorefter hele diplomuddannelsen afsluttes med en diplomafhandling. Modul 1-3 og 5 bedømmes med intern censur, og modul 4 og 6 bedømmes med ekstern censur.
Hvem er uddannelsen for?
Hvem er uddannelsen for?
Diplomuddannelsen er for alle, der arbejder med udviklingsprocesser, innovation og brugerinddragelse. Du kan for eksempel være konsulent, manager, projektleder eller underviser. Uanset om du er i starten af karrieren eller har flere års erfaring, kan diplomuddannelsen bidrage med nye kompetencer i designmetoder i kombination med redskaber inden for projektledelse, procesfacilitering og innovationsledelse.
Adgangskrav og optagelse
Adgangskrav og optagelse
For at blive optaget på et diplommodul er det et krav, at du har gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse, som mindst er på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående uddannelse gennemført som et fleksibelt eller reguleret forløb
Derudover skal du kunne dokumentere, at du har mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende eksamen.
(jvf. bekg. nr 933 af 13/06/2022)
Optagelse på uddannelsen sker på baggrund af en vurdering af din uddannelsesmæssige baggrund, erhvervserfaring og dine muligheder for at anvende uddannelsen i dit aktuelle arbejde.
Pris og betaling
Prisen for hvert diplommodul fremgår af infoboksen på modulsiderne. Prisen dækker undervisningen, læsemateriale og forplejning på seminarerne. I nogle tilfælde kan der komme ekstra udgifter til bogindkøb.
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb.
Ansøgning og optagelse
Du søger om optagelse gennem det elektroniske ansøgningsskema, som du kan finde under de enkelte diplommoduler. Ansøgningsfrister for de forskellige moduler udmeldes løbende på det enkelte diplommodul.