Kandidatuddannelsen i konservering
Kandidatuddannelsen er et 2-årigt forløb, hvor du udbygger dine akademiske færdigheder inden for konservering, naturvidenskab, humaniora og formidling.
Det Kongelige Akademi - Konservering har ét tværfagligt program, hvor studerende med baggrund fra forskellige konserveringsfaglige grunduddannelser blandes. Kandidatprogrammet udbygger den studerendes bacheloruddannelse inden for aktiv og præventiv konservering.
Uddannelsen består i det første studieår af en tværgående og specialiseringsrettede moduler. På andet studieår afsluttes uddannelsen med at gennemføre et speciale.
Som kandidat opnår du en viden på udvalgte områder, der er baseret på højeste niveau af international forskning inden for konserveringsfaget. Specialiseringen kan fokusere på konserveringsmetoder, materialekendskab, forskning eller andre relaterede fagområder inden for humaniora og naturvidenskab.
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, praktiske øvelser, virtuel undervisning, ekskursioner, gruppearbejde og workshops. Du skal både arbejde individuelt og løse opgaver i grupper.
I dit valg af emne i specialet vil du kunne specialisere eller generalisere din faglige kompetenceprofil inden for et bredt arbejdsmarked.
Bemærk vedrørende den specialiseringsrettede undervisning: Udbuddet vil fokusere på studerende der kommer fra to bachelorprogrammer ad gangen, skiftevis Grafisk og Kulturhistorisk konservering, og Kunst og Naturhistorisk konservering. I studieåret 2024/25 er fokus særligt på emner inden for Kunst og det Naturhistoriske område.
Du kan læse en uddybende beskrivelse af uddannelsens indhold under programbeskrivelsen.