Udstilling: 360°

50 designere og arkitekter viser nye veje i fremtidens designlandskab

Dato
Kategori
Uddannelse og studieliv

Med udstillingen 360° giver 50 nyuddannede designere og arkitekter indblik i deres metoder og processer, og viser nye veje i fremtidens designlandskab. Udstillingen er den del af 3daysofdesign. 

 I forlængelse af Designfestivalens tema ”Dare to Dream” udfordrer de nye designere og arkitekter det traditionelle fokus på færdige produkter og tager de besøgende med på en rejse ind i de processer, som ligger forud for det færdige design. Med en stor diversitet i projekterne giver udstillingen et bredt indblik i aktuelle strømninger på den danske arkitektur- og designscene.

Udstillingen opsættes med støtte fra Institut for Bygningskunst og Design, og institutleder Mathilde Serup er begejstret for at kunne give branchen og et interesseret kulturpublikum et indblik i de nyuddannedes fagligheder: ”Jeg er meget glad for, at vi med 360° på 3daysofdesign kan vise, hvad der kendetegner de unge arkitekter og designere, og hvordan de arbejder på tværs med en nysgerrig designproces og metode. Hvad er gået forud for det færdige produkt? Og hvordan arbejder de med materialer og komplekse problemstillinger?”

Udstilling: 360°
.
Udstilling: 360°
.

Proces og færdigt produkt

360° er opsat i to dele, som giver et indblik i rejsen fra idé til skabelse og færdigt produkt. I første del udstilles analyser, undersøgelser, inspiration og eksperimenter. I udstillingens anden del vises slutprodukter fra hvert projekt i en samlet tværfaglig installation. 

Projekterne er derudover inddelt i fire faglige positioner: Den undersøgende materialeudvikler, den dygtige håndværker, den nysgerrige arkivar og den undersøgende analytiker. På den måde, er de studerendes metoder med til at forme udstillingen, mens de samtidig bygger bro til den etablerede designscene.

360° går forud for Det Kongelige Akademis officielle afgangsudstilling, hvor i alt 250 afgangsprojekter vises fra den 21. juni på Holmen i København.