I spilbranchen er under hver fjerde medarbejder kvinde

Dato
Kategori
Forskning og innovation

Der er ikke mange kvinder i spilbranchen. Et nyt forskningsprojekt peger på nogle af forhindringerne og kommer med en række anbefalinger. 

I spilbranchen er lidt under hver fjerde medarbejder kvinde. Et nyt forskningsprojekt zoomer ind på nogle af udfordringerne, kommer med anbefalinger og lader kvinder i spilbranchen fortælle om deres oplevelser. Det er blandt andet forskere på Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering, der står bag projektet. Rapporten er skrevet af Emil Lundedal Hammar, postdoc på Institut for Visuelt Design.

Ifølge rapporten er der få kvinder i spilindustrien, selv om op mod 60 millioner kvinder spiller eller gamer i EU. Både rapporten og en række videoer med kvinder i spilbranchen peger på en af de helt store udfordringer. Det er imposter syndrome – især kvinderne tror, de skal have styr på det hele for at arbejde med spil. Men det er ikke nødvendigt, for de fleste har ikke styr på, hvad de laver, lyder det fra en af kvinderne:

Jeg tror, at min mest dyrebare færdighed er at være virkelig åben for at lære hele tiden og ikke være bange for at fejle og se, at jeg bliver bedre til ting. Og også at lære, at faktisk ingen ved, hvad de laver.
Hvis du spørger folk i ledende stillinger, prøver alle bare deres bedste og gætter, mens de bare ser meget selvsikre ud
Interview-person fra whitepaper

Og så skal virksomhederne være åbne om, at der ikke er mange kvinder, men de arbejder på det, lyder anbefalingen fra en af de andre interviewede kvinder: 

Sørg for at nævne det. Som kvinde ser du på et en virksomhed kun med mænd, og du tror, jeg sandsynligvis ikke passer ind der. Men hvis dei virksomheden siger, "vi er helt klar over det, og det er forfærdeligt". Det er et rigtig godt første skridt.

I rapporten er der også flere anbefalinger til, hvordan der kan komme flere kvinder i spilbranchen. Det handler blandt andet om at få flere kvindelige forbilleder og skabe åbenhed. Og så vil en kampagne i folkeskolen få flere piger til at få øjnene op for programmering.