Branchen møder fremtidens designtalenter

Dato
Kategori
Samarbejde og erhverv

Torsdag den 22. juni var repræsentanter fra hele den professionelle designbranche mødt op for at snakke med afgængerne fra Det Kongelige Akademis designuddannelser.

Professionelle fra designbranchen blev sat sammen med afgængerne til en mentorsnak, som gjorde alle parter klogere på, hvad afgængerne kan bidrage med i designbranchen. Efter sessionen blev der inviteret til fagspecifikke rundvisninger i afgangsudstillingen. 

Her er hvad tre mentorer mener, at akademiets afgængere kan bidrage med i netop deres branche:

Anne Mette Manelius, COWI

Anne-Mette Manelius, COWI

Anne-Mette Manelius fra COWI mødte afgængerne fra Strategic Design & Entrpreneurship som er en tværfaglig uddannelse.

”I Cowi, som jo er en stor rådgivervirksomhed, arbejder vi meget tværfagligt. Fordi flere tilgange kan føre til flere løsninger på de store problemer. Så det, at kandidaterne allerede nu har arbejdet med en mere strategisk tilgang til problemløsningen, gør dem enormt mobile og det er godt.

Det er også vigtigt, at de fra den her skole arbejder med storytelling, hvor de skal de skal fremlægge og pitche deres projekter. For i den grønne omstilling er det enormt vigtigt at kunne skabe en fortælling. Det er hvad forandringsledelse handler om at forestille sig hvor vi vil hen.

De er jo nogle brobyggere i forhold til strategi og form, nogle af dem kan begge dele. Deres forståelse af både forretning og det strategiske er en kæmpe gave.”

Henrik Lorentzen, Takt

Henrik Lorentzen, Takt

Henrik Lorentzen der er direktør i møbelvirksomheden Takt, snakkede med afgængerne fra Furniture Design - Products, Materials and Contexts

”Når man går rundt, kigger på projekterne og snakker med afgængerne, er det tydeligt at de er optagede af produkter der er håndgribelige og kan produceres, men også den helt store ambition om at gøre en forskel i verden. Det er tydeligt at de formår at trække de store ambitioner ned til noget anvendeligt. Det synes jeg er en god signatur for fremtidens talenter, der både skal tænke det nye verden, og samtidig gøre noget, der gør en forskel i morgen.

Der er mange forskellige muligheder for kandidaterne, når de skal ud i branchen. Alt fra at etablere deres eget designstudie, og så til at være produktudvikler eller være intern designer i en virksomhed. Der er jo forskellige behov, og det tror jeg lige så meget afhænger af, ikke bare de værktøjer, de kommer med, men deres egen personlige motivation, og hvad man føler sig komfortabel i. På den måde er der heldigvis mange veje ind i møbelbranchen, og steder hvor de kan gøre en forskel.”

Mia Kappelgaard, Nué Notes

Mia Kappelgaard, Nué Notes

Mia Kappelgaard fra Nué Notes havde spændende dialog med afgængerne fra Fashion, Clothing and Textiles - New Landscapes for Change

”Kandidaterne har rigtig meget at byde på. Der er både personlighed og vision at finde hos dem. De skal nu ud og finde ud af, hvordan kan de blandt andet kan være med til at drive branchen i en mere bæredygtig retning, og generelt gentænke hele systemet, hvilket er nødvendigt. Branchen har både brug for den lovgivning der er på vej, men også den nye generation som tænker holistisk om bæredygtighedsbegrebet.

Det er vigtigt for branchen, at der kommer nogle flere ud og blander sig og er med til at skubbe på og tænke anderledes. Jeg tror at branchen er klar til det, men det bliver ikke uden udfordring. Det er jo sådan lidt et stort tankskib, skal stoppes eller vendes. Det er en proces, der tager tid - og her tror jeg at både lovgivning og uddannelserne kan være med til at skubbe i den rigtige retning.”