Om programmet

På bachelorprogrammet Kunstkonservering undervises du i teoretisk grundviden samt praktiske færdigheder i konservering og restaurering af kunstgenstande, der hører under de tre hovedområder: maleri på træ, lærredsmaleri og vægmaleri.   

Du opnår teoretisk forståelse for disse genstande, deres fremstilling og materialernes samspil samt deres nedbrydningsfænomener og relevante analysemetoder. Du får også en praksisbaseret viden i materialeidentifikation, dokumentation, historiske og nyeste konserveringsbehand­linger, samt præventive opbevaringsforhold.  

Som studerende opnår du kendskab til museologiske arbejdsmetoder, formidling og naturviden­skabe­lige analysemetoder.

Fag og indhold

Historiske maleteknikker
Du undervises i teknologihistorie og praktisk fremstilling af tavlemaleri og polykrom skulptur, lærred og mur i udvalgte teknikker fra forskellige tidsperioder.  

Dokumentation og analyse
I modulet undervises du i forskellige dokumentationsteknikker f.eks. fotografisk og skriftlig doku­men­ta­tion samt i analyseteknikker til at undersøge genstandenes materialer og deres tilstand som fotoanalytiske metoder, mikroskopi, kemiske og fysiske analyser. Herunder hører materiale- og nedbrydningslære.  

Præventiv og aktiv konservering og restaurering
I tre moduler undervises i hvordan du kan forsinke forskellige nedbrydningsfænomener med praktiske og præventive indgreb. Du lærer valg af metode og relevante konserveringsmaterialer, baseret på forudgående undersøgelser og analyser. Desuden lærer du, hvordan man forebygger skader i modulet Præventiv konservering for malerier.    

Kunsthåndtering og logistik
Du arbejder med tilstandsrapporter, ophæng, pakningstyper til transport/magasin, stillads, kurervirksomhed m.m.  

Udover den programspecifikke undervisning indeholder bacheloruddannelsen fællesundervisning hvor hele årgangen undervises sammen.