Forskning og samarbejde

Den forskning og kunstneriske udviklingsvirksomhed (KUV) der knytter sig til Arkitektur & Landskab, udmønter sig blandt andet i følgende aktuelle forskningsprojekter: 

Arkitekturtegningen
I projektet udforskes arkitekturtegningens diagrammatiske potentiale, som et instrument for både intuitivt eksperiment og analytisk præcision. Væsentlig er tegningens såkaldte agency - hvordan tegningen virker og instrumentaliseres i arkitekturproduktionen.  

Monstrøse Landskaber
Et projekt der gennem teoretisk og kunstnerisk forskning undersøger repræsentationernes i forståelsen og håndteringen af kunstige, antropocæne landskaber. Der fokuseres især på at udvikle et kunstnerisk og teoretisk greb på 3D-scanningens point cloud, og på augmented reality som et lag i den arkitektoniske model. 

Reflexive Practice - Trans-medial Process and Method in Architectural Education
Projektet undersøger, hvordan det at arbejde i forskellige medier indvirker i den arkitektoniske frembringelse. Projektet har fokus på de didaktiske implikationer af en skabende praksis, der metodisk afstedkommer transpositioner imellem tekst, tegning, fotografi, film og model. 

Når Byen Skal Tilpasses Landskab og Klima >< Muligheder og metoder i planlægningspraksis
Målet med forskningsprojektet er at bidrage til, at hidtil oversete nøgleegenskaber i landskabet inddrages i klimasikringen af de danske byer, ved at undersøge hvorvidt designmetoder i den kommunale planlægningspraksis kan forbedres.  

Posthumanistiske landskabsmodeller - Nye relationer mellem bygning, samfund og det danske landskab i en antropocæn tid
Projektet har til formål at undersøge alternative måder at bruge landet på, og hvordan arkitekturen kan spille en rolle i den sammenhæng. Et af spørgsmålene går på, hvordan de forældede forestillinger om det danske landbrugs økonomiske og kulturelle afkast, kan erstattes af nye modeller for brug af landet, der tilgodeser biodiversitet, klima og sociokulturelle dimensioner, uden at gå på kompromis med den økonomiske rentabilitet.