Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer

Dato
Kategori
Indblik

Fra den 1. februar indtræder to nye eksterne medlemmer i Det Kongelige Akademis bestyrelse: Mads Kjøller Damkjær og Rasmus Jessing, som begge er udpeget af Uddannelses- og forskningsministeren.

Mads Kjøller Damkjær og Rasmus Jessing

Mads Kjøller Damkjær er uddannet som industriel designer ved Det Kongelige Akademi. Han har siden opbygget og ledet start-ups samt større designdrevne virksomheder rundt om i verden, herunder designvirksomheder som Tomorrow Projects, Designit Denmark og Goodmorning Technology.

Gennem sit arbejde i bestyrelser, virksomheder og fonde har han fokuseret på bæredygtighed, innovation og nye teknologier. Derudover har han været næstformand i Danmarks Designråd og er formand for aftagerpanelet for design på Det Kongelige Akademi.

”Jeg glæder mig til at få Mads Kjøller Damkjær med i bestyrelsen. Han kan bidrage med sit kendskab til nye digitale teknologier, som er et vigtigt strategisk fokusområde for Det Kongelige Akademi. Han har desuden allerede et stort kendskab til Det Kongelige Akademi og et kendskab til designbranchen internationalt”, siger Bestyrelsesformand Mette Lis Andersen.

Rasmus Jessing er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Akademi. Han har siden 2022 arbejdet som Byggedirektør i KAB, med ansvar for aktiviteter på området for by- og boligudvikling, nybyggeri og renoveringer.

Han har en bred erfaring fra arkitektbranchen som kommerciel direktør i arkitektfirmaet Cobe, og som kontorchef i Bygningsstyrelsen. Desuden har han erfaring fra en række bestyrelser som fokuserer på bæredygtighed, f.eks. Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

”Rasmus Jessing kan med sine erfaringer og idéer være med til at optimere og udvikle Det Kongelige Akademis fokus på bæredygtighed”, siger Bestyrelsesformand Mette Lis Andersen.

De to nye medlemmer træder ind i stedet for Christian Bason og Jørgen Abildgaard, som har siddet i bestyrelsen i de fire år, de var udpeget for.

Nini Leimand og Sylvester Bajda

Udover de to nye eksterne medlemmer får bestyrelsen også to nye interne medlemmer: Nini Leimand erstatter medarbejderrepræsentant for arkitektur, Christoffer Harlang, og arkitektstuderende Sylvester Bajda overtager fra arkitektstuderende, Pauline Hoffmann Schrøder.

Bestyrelsens sammensætning

Bestyrelsen ved det Kongelige Akademi har 13 medlemmer: syv eksterne medlemmer (seks medlemmer udpeget af ministeriet og et medlem udpeget af Statens Kunstfond), tre faglige medarbejderrepræsentanter (en faglig medarbejder fra hhv. Arkitektur, Design og Konservering), en repræsentant for det samlede teknisk-administrative personale på Det Kongelige Akademi samt to studenterrepræsentanter.