’Bundle – a biobased chair’

Designstuderende vinder priser under 3daysofdesign

Dato
Kategori
Uddannelse og studieliv

En gruppe talentfulde studerende fra Institut for Bygningskunst og Design blev hædret for deres innovative afgangsprojekter under den nyligt afholdte festival 3daysofdesign. 

To grupper vinder Plastprisen

Flere studerende, der arbejder med plast som en del af deres projekter inden for arkitektur og design, har i løbet af foråret deltaget i Plastic Design Student Awards 2024. Formålet med prisen er at inspirere den nye generation af designere og arkitekter til at udvikle løsninger, hvor plast og andre materialer anvendes ansvarligt og cirkulært.

Torsdag den 13. juni blev der uddelt priser til to projekter fra Det Kongelige Akademi, ved en reception og prisoverrækkelse i Designmuseum Danmarks museumshave under 3daysofdesign. De to vinderprojekter - ‘Out of the Box’ af Mara Rodriguez Bründler  & Or Hoyben fra Strategic Design and Entrepreneurship og ’Bundle – a biobased chair’ af Kirstine Nørgaard Sejersen og Jón Hinrik Höskuldsson fra Furniture Design - modtog hver 10.000 kroner sammen med prisen.

Vindere af plastprisen
Vindere af plastprisen

”Vi er dybt imponerede over kreativiteten og nytænkningen i hele feltet, og det var svært at vælge én vinder – derfor blev det til to. ‘Out of the Box’ og ‘Bundle – a Biobased Chair’ viser på hver sin måde en innovativ brug af plast, og de sætter en høj standard for fremtidens designere”, sagde Lene Espersen, jurymedlem og bestyrelsesformand i Green Hub Danmark ved uddelingen af plastprisen.

Tre projekter vinder Talentpris fra Bo BEDRE og Boligmagasinet

Et andet sted i byen blev der samtidig uddelt Talentprisen fra BO BEDRE og Boligmagasinet. Prisen uddeles hvert år, og finansieres af danske designfirmaer, der skænker genstande til en auktion. Pengene fra auktionen bliver hvert år givet til nye unge talenter. I år er de fundet blandt afgængere fra Det Kongelige Akademi. Der blev uddelt tre priser til i alt fire afgængere fra Furniture Design - Products, Materials and Contexts, der hver modtog 15.000 kroner sammen med prisen. De tre vindende projekter er ’Løvskal Ochre’ af Thomas Woltmann, ’Kerlaug’ af Trolle Rubech Haar og ’Bundle – a biobased chair’ af Kirstine Nørgaard Sejersen og Jón Hinrik Höskuldsson - som altså vandt to priser samme dag.

Vindere af Talentprisen
Vindere af Talentprisen

Begrundelserne fra BO BEDRE og Boligmagasinet 

Trolle Rubech Haar: ”Vi er imponerede over den måde, du først har arbejdet med modeller – smukke sorte arketypiske modeller af telte. Og bagefter er det meget overbevisende og overraskende at opdage, at du har transformeret dem til en mobil sauna. Så nu har verden en sauna, som man kan flytte omkring med – wauw, siger vi bare.”

Duoen Jon Hinrik Höskuldsson og Kirstine Nørgaard Sejersen: ”Vi priser den måde, hvor I først har lavet jeres undersøgelse af kompositmaterialer og de mange eksperimenter, hvor I har blandet forskellige materialer. Det færdige resultat Bundle er en meget let stol af termopressede hørfibre og plastic, hvor mængden af sidstnævnte materiale reduceres betydeligt – godt gået.”

Thomas Woltmann: ”Husker nogen, at der er en gammel okker mine i Midtjylland? Det ved vi nu takket være Thomas Woltmanns næsten arkæologiske studie, hvor han har fået åbnet minen i Løvskal og bruger de smukke farver i en blændende installation. Dit kabinet, Thomas, er et mesterværk indeholdende så mange historier om farver, natur og håndværk.”

1
/4
Bundle – a Biobased Chair
Kerlaug Saunatelt
‘Out of the Box’
Løvskal Ochre
Bundle – a Biobased Chair
Kerlaug Saunatelt
‘Out of the Box’
Løvskal Ochre