Anders Thulin ny leder for Institut for Visuelt Design

Dato
Kategori
Indblik

Den nuværende leder af DR’s designafdeling, Anders Thulin, skal fremover stå i spidsen for Institut for Visuelt Design på Det Kongelige Akademi. Han glæder sig til være en del af et uddannelsesmiljø, der er fyldt af design, og til at inspirere de unge til at ændre verden med deres faglighed.

Når Anders Thulin den 7. marts tiltræder stillingen som leder af Institut for Visuelt Design, er det en erfaren leder og designer, der skal stå i spidsen for instituttets profil og fagligheder. 

Anders har bl.a. bestredet top-ledelsesposter i DR Design og senest afdelingen DR Kreativ og Design. Han er også en erfaren udførende designer inden for områder som visuel brandstrategi, visuel kommunikation, designsystemer og digital transformation.

Anders Thulin starter som ny institutleder på Institut for Visuelt Design den 7. marts

Dekan for design, Mathilde Aggebo, er utrolig glad for og overbevist om, at Anders Thulin er den helt rette til stillingen.

”Anders kommer med solid ledelseserfaring fra en stor, kompleks og politisk styret organisation. Han er vant til at lede højt specialiserede medarbejdere og har leveret nogle imponerende resultater, senest i DR.”.

Samtidig har Anders Thulin en stor faglig ballast, som er afgørende for at konsolidere og udvikle forsknings- og undervisningsmiljøet på instituttet, så det får endnu mere relevans i omverdenen.

”Anders favner hele spektret af de fagområder, som instituttet dækker – fra det grafiske område til det store medielandskab og den nyeste teknologi. På den måde vil han være med til at sikre, at instituttet ikke bare er på forkant med udviklingen af faget, men også vil være med til at udvikle det fremover.”

Tradition og fornyelse
Den nye institutleder glæder sig til at komme ud på Holmen, når Akademiet åbner op igen efter corona. ”Foråret er på vej, og vi skal genvinde vores frihed. Der er et momentum her efter corona, som vi skal bruge til at genstarte kreativiteten og skabe fornyelse!”

Det første Anders Thulin vil gøre, er at lære sine nye medarbejdere at kende, opnå indsigt ved at snakke med alle og derefter tale om rammer, retning og potentialer - og hvad man vil i fællesskab. Men han har også mange visioner for, hvordan designuddannelsen kan få endnu mere relevans i verden.

”Jeg synes Akademiet er det fineste sted – man kan ikke få en bedre designuddannelse end her, fordi den bygger på den danske designtradition. Men netop med det fundament, skal man også have modet til at forny noget.  Vi skal skabe relevans, ellers bliver vi ikke tilvalgt. Design har aldrig nogen sinde været vigtigere, men vi har ikke eneret på det, så vi skal oppe os. Vi skal tale om den verden, vi er en del af. Vi skal åbne os op”.

Design med mening
For bare en uge siden var Anders Thulin censor på Akademiet og han var imponeret over, hvor meget holdning og samfundsansvar de unge har. 

”Vi kan alt med vores teknologi i dag, men vi ved bare ikke rigtig hvad, vi skal bruge det til. Her synes jeg det er interessant, at de unge har så meget urgency og social indignation. De har virkelig noget på hjerte.”

Han ser frem til at være med der, hvor grundlaget for den måde vi arbejder med design på lægges, nemlig på uddannelserne, og at være en mentor for de unge, der skal ud i verden og ændre den.

Lidt som at komme hjem
Anders Thulin kender Akademiet indgående. Han er selv er uddannet fra den tidligere designlinje på Kunstakademiets Arkitektskole tilbage i 2001. Samtidig har han siden 2012 være beskikket censor på institut for Visuelt Design og medlem af instituttets dialogpanel siden 2018.

”Jeg har fulgt Akademiet de seneste 20 år. På en måde bliver det, som at komme hjem!” siger han.