Crafts-Studerende vinder pris for særligt kunsthåndværk

Dato
Kategori
Uddannelse og studieliv

Birgit Marie Østerby er blevet kåret som årets udstiller på Frue Plads Kunsthåndværksmarked og derved modtog den flotte pris: ”Håndfuglen”.

Birgit Marie har med et særligt fokus på genanvendelse og brug af lokale resurser designet og givet nyt liv til industrielt fremstillede tallerkener.

”Jeg finder porcelænstallerkner fra genbrug og loppemarked. Her går jeg efter de mest kedelige og generiske, så de ikke har nogen fortælling. De udfylder sin funktion, men intet andet. Derfra giver jeg dem min fortælling med glasurer, der er udviklet med granit fra Bornholm. Der er tale om restprodukter som stenmel, som man traditionelt arbejder med på Bornholm.” uddyber Birgit Marie Østerby

Birgit Marie Østerby tilvejebringer således nye glasurflader, og formidler herigennem kunsthåndværkerens personlige skaberidentitet til det dækkede bord. 

Birgit Marie påbegynder sit 7. semester på kunsthåndværkeruddannelsen; Crafts in Glass and Ceramics i Nexø.

I motiveringen skriver juryen blandt andet:

Vi har valgt Birgit Marie Østerby fra Birgit Marie Studio, som har stand i Talentzonen, på baggrund af hendes stillingtagen til den verden, vi lever i med vores overforbrug, og af hvordan man kan genanvende et keramisk produkt og forvandle en kedelig, kasseret, masseproduceret tallerken til et unikt produkt.
Birgit Maries Bachelor projekt ”Replated” kan ses på Bornholms Kunstmuseum ind til søndag d. 3. september.