Designstuderende giver vikingeborg ny visuel fortælling

Dato
Kategori
Uddannelse og studieliv

Bachelorstuderende i Visuelt Design giver en række bud på, hvordan interaktivt design og grafiske udtryk kan tilføre nyt liv til fortællingerne om vikingeborgen Trelleborg i Slagelse.  

Nye skilte og skriftformer inspireret af vikingernes formsprog og referencer hjælper besøgende med at finde vej på den store ringborg. Guidede ture med augmented reality sætter billeder og lyd på vikingernes liv. Og et nyt visuelt udtryk på handouts og website fortæller om Trelleborgs storhedstid. 

Bachelorstuderende i Visuelt Design på Det Kongelige Akademi har udviklet 15 forskellige forslag til nye oplevelser og udtryk for Trelleborg og Den Genskabte Borg, som er et udsnit af den oprindelige vikingeborg Trelleborg, og pt. Danmarks største rekonstruktionsprojekt. 

”De studerende har udviklet en række designløsninger, der knytter sig til stedet og dets rumlige behov. De bidrager med forslag, der kan udvikle stedet til at blive et mere interaktivt, lærerigt og spændende sted for besøgende,” siger Tine Kjølsen, underviser på bachelorprogrammet Visuelt Design. 

Designprojektet er et samarbejde mellem Ny Trelleborg-projektet, Slagelse Kommune, Museet ved Trelleborg, Nationalmuseet og Det Kongelige Akademi. 

De 15 forskellige designprojekter bliver udstillet på Museet ved Trelleborg 9. juli – 29. august og på Slagelse Bibliotek 9. juli – 10. september.

.
.
.