Om programmet

Programmet er del af konserveringsuddannelsens 2-årige kandidatforløb. Læs mere om programmets faglige indhold og opbygning her.

Opbygning

Kandidatuddannelsen er en to-årig fuldtids uddannelse. På første studieår deltager du i undervisningsforløb inden for tværgående og specialiseringsrettede emner. På andet studieår laver du et kandidatspeciale.

Moduler og fag

Undervisningen er en blanding af forelæsninger, øvelser, gruppearbejder og seminarer. Indholdsmæssigt udbydes et antal tværgående undervisningsmoduler inden for emner med bred relevans for alle kommende konservatorer, samt et antal specialiseringsrettede moduler, hvis indhold relaterer sig til udvalgte konserveringsfaglige områder. Fordelingen mellem tværgående og specialiseringsrettede moduler er 50/50.

Udbuddet af specialiseringsrettede emner varierer fra optag til optag. I studieåret 2024/25 er fokus særligt på emner inden for Kunst og det Naturhistoriske område.

Tværgående moduler omfatter blandt andet videnskabsteori, kemi, risikoanalyse, nedbrydningskompleksitet, videnskabelig artikelskrivning og projektledelse.

Det er muligt at udskifte de udbudte moduler med relevante fag på andre højere uddannelsesinstitutioner, i det omfang det kan passe ind i uddannelsens struktur.

Speciale

Kandidatspecialet er et selvstændigt analytisk og/eller teoretisk videnskabeligt studium, og skal overordnet dokumentere din evne til, inden for en tidsramme svarende til to semestres fuldtidsarbejde, at behandle én eller flere konserveringsfaglige problemstillinger. Derved opnår du en viden om udvalgte områder svarende til det højeste internationale niveau.

Kandidatspecialet bedømmes med karakter efter 7-trinsskalaen af en eller flere eksaminatorer og én ekstern censor.

Økonomi

Du må påregne en moderat egen udgift til lærebøger, i især første studieår, samt egen udgift til transport og ophold ved eventuelle ekskursioner, institutionsbesøg eller udlandsophold. Materialer til prøver, analyser og andet direkte relateret til undervisningsøvelser og specialearbejde stille til rådighed af instituttet. 

Kontakt studenterservice

Kontakt studenterservice

Har du spørgsmål til kandidatprogrammet? Kontakt Det Kongelige Akademis studenterservice og få vejledning til dit uddannelsesvalg