New Architecture and Design
New Architecture and Design

Afgangsudstilling viser nye veje til forandring gennem arkitektur og design

Dato
Kategori
Uddannelse og studieliv

De nyuddannede arkitekter og designere fra Det Kongelige Akademi tager livtag med de store udfordringer i vores samfund. Det gør de på afgangsudstillingen NEW Design & Architecture, der åbner den 21. juni på Holmen i København. 

Hvordan kan vi anlægge Danmarks kommende energiparker med respekt for biodiversitet, kulturarv og den lokale befolkning?  Kan vi designe så komfortable og prisvenlige nattog, at de bliver det attraktive transportvalg fremover? Kan nye byggeteknikker sænke klimaaftrykket betydeligt i fremtidens enfamiliehuse? Og hvordan kan AI skabe helt nye og mere mangfoldige spiloplevelser? 

Det er bare nogle af de mange problemstillinger, som de nyuddannede arkitekter og designere undersøger i årets afgangsprojekter fra Det Kongelige Akademi på udstillingen NEW Design & Architecture.

Udstillingen åbner den 21. juni 2024, og byder på cirka 240 projekter, besøgende kan opleve gennem visuelt materiale, modeller og prototyper.

1
/5
Projekt: Peter van de Beek
Projekt: Jacob Hoff
Projekt: Emma Vrucinic og Molly Frösslund
Projekt: Victor Carlsen
’Bundle – a biobased chair’
Projekt: Peter van de Beek
Projekt: Jacob Hoff
Projekt: Emma Vrucinic og Molly Frösslund
Projekt: Victor Carlsen og Karlie Tsang
Jón Hinrik Höskuldsson og Kirstine Nørgaard Sejersen: ’Bundle – a biobased chair’

Stort engagement i verden

En af de drivende kræfter i projekterne er de studerendes engagement i verden, og hvordan vi skaber en levedygtig planet til fremtiden.

Udstillingen viser, hvordan den nye generation af arkitekter og designere har arbejdet med konkrete og komplekse problemstillinger i vores samfund ud fra Akademiets trebenede vidensgrundlag, der baserer sig på videnskab, kunst og praksis. Den demonstrerer, hvordan de kreative kompetencer både kan anvise og forberede os på fremtidens scenarier, men også give håb og bud på, hvordan udfordringerne kan tackles. 

Flere af projekterne er lavet i samarbejde med offentlige og private virksomheder og baseret på involverende metoder med blandt andet brugere og personalegrupper.

Det Kongelige Akademi har i mange år haft fokus på FN’s Verdensmål. De 17 Verdensmål og deres sammenhæng udgør et vigtigt kompas for afgangsprojekterne.