Fra 2022 optager bacheloruddannelsen i design både via kvote 1 og 2
Når optag til bacheloruddannelsen i design i foråret 2022 går i gang, kan ansøgere for første gang søge om optag både via kvote 1 og kvote 2.
En kvote 2 ansøgning og et optagelsesforløb med hjemmeopgave, optagelsesprøve og et personligt interview har hidtil været den eneste vej, hvis man ville igennem nåleøjet til bacheloruddannelsen i design.
Fra sommeren 2022 bliver det også muligt at søge ind via kvote 1, hvor det er karaktergennemsnittet fra en gymnasial eksamen der afgør, om man kan blive optaget på designuddannelsen og derved få en af de eftertragtede studiepladser.
Størstedelen af studiepladserne på design går til ansøgere via kvote 2. Her optager vi 60% af de nye bachelorstuderende. 40% bliver optaget via kvote 1. Det betyder at de 75 studiepladser på bacheloruddannelsen i design vil blive fordelt således at 30 ansøgere optages via kvote 1 og 45 ansøgere optages via kvote 2.
Designere til praksis og forskning
”Vi indfører muligheden for at søge ind via kvote 1, fordi vi gerne vil styrke diversiteten og mangfoldigheden på bacheloruddannelsen i design,” siger dekan for design Mathilde Aggebo. ”Samtidig er designfaget og arbejdsmarkedet for designere inde i en rivende udvikling som vi selvfølgelig skal matche. Vi er en akkrediteret uddannelse, der uddanner designere til både praksis og forskning, og her er akademiske kompetencer et vigtigt talentparameter, lige så vel som kunstneriske kompetencer.”
Karakterkravet i kvote 1 kendes endnu ikke, da det afhænger af ansøgerfeltets gennemsnit.
FAQ – optagelse til bacheloruddannelsen i design
FAQ – optagelse til bacheloruddannelsen i design
Hvorfor indfører I optag via kvote 1?
Det gør vi fordi vi ønsker et bredt ansøgerfelt. Designfaget er i stor udvikling og fremtidens designere skal have mange forskellige kompetencer. Vi ønsker både ansøgere som har stærke kunstneriske kompetencer og ansøgere med stærke akademiske kompetencer.
Hvor mange bliver optaget i kvote 1?
Vi optager 40% i kvote 1 og 60% i kvote 2.
Er det alle programmer der optager både via kvote 1 og kvote 2?
Ja, der er den samme fordeling imellem kvote 1 og kvote 2 på alle bachelorprogrammerne.
Hvad med kunstnerisk talent? Er det ikke længere vigtigt for at komme ind på designuddannelsen?
Jo, talent og motivation er stadigt meget vigtigt. Vi ønsker både ansøgere som har stærke kunstneriske kompetencer og stærke akademiske kompetencer.
Hvad bliver grænsekvotienten i kvote 1?
Det ved vi ikke endnu. Den afhænger af hvilken karaktergennemsnit ansøgerne har. Fordi det er første gang vi optager via kvote 1, er der ikke en grænsekvotient fra sidste år at sammenligne med.
Kan jeg søge både i kvote 1 og i kvote 2?
Alle som søger i kvote 2 på baggrund af en gymnasial uddannelse, bliver senere automatisk også vurderet i kvote 1.
Hvordan kan jeg forberede mig til designuddannelsen?
Uanset om du søger optagelse via kvote 1 eller kvote 2 er det vigtigt at du har interesse for design og at du har lyst til at arbejde projektorienteret. Det er en fordel hvis du har erfaring med konceptudvikling og formgivning og med at arbejde praktisk med forskellige teknologier. Derudover er det en fordel at du har erfaring med at kunne visualisere dine idéer fx igennem analog og/eller digital tegning, foto eller andre visualiseringsmetoder.
Jeg har ikke en adgangsgivende eksamen. Kan jeg stadig søge ind?
Ja, du kan søge dispensation for adgangsgivende eksamen i kvote 2. Du kan læse om hvordan du søger dispensation på vores hjemmeside, https://kglakademi.dk/ansoegning-ba
Du kan ikke søge i kvote 1, fordi du ikke har et karaktergennemsnit fra en gymnasial eksamen.
Hvor kan jeg få mere at vide?
Vi holder Åbent hus torsdag den 3. februar 2022. Her kan du tale med studerende, undervisere og studie- og optagelsesvejledere og du kan se vores campus og høre oplæg om uddannelsen.
Har du spørgsmål, så skriv til optag@kglakademi.dk