Nyt forskningsprojekt skal forbedre selvstændige designeres mentale sundhed

Dato
Kategori
Forskning og innovation

To forskere fra Det Kongelige Akademi skal det næste år arbejde med nye metoder for at sikre større mental sundhed for selvstændige designere. Projektet er baseret på en bevilling fra Velliv Foreningen.

Andelen af designere, som arbejder selvstændigt eller freelance i stedet for at være fastansat, er steget det seneste år. Det giver på den ene side en frihed for den enkelte, men undersøgelser viser også, at det kan være hårdt for det mentale helbred.

Derfor har Silje Alberthe Kamille Friis, programleder og lektor i designmetodologi ved Institut for Visuel Design og Annegrete Mølhave, underviser i designmetode og samarbejde ved Institut for Visuel Design startet forskningsprojektet ’Kunsten at trives’, som er et samarbejde mellem Design Denmark, Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Og Det Kongelige Akademi med bevilling fra Velliv Foreningen. 

Forskningsprojektet ’Kunsten at trives' 

I dette projekt ønsker de at skabe fokus på mental sundhed blandt designere i prekære arbejdsforhold og enkeltmandsvirksomheder og undersøge potentialet for at hjælpe denne målgruppe med at fremme trivsel direkte i deres praktiske arbejdsgange. Gennem workshops og individuelle coaching-forløb  vil de afprøve kunstbaserede metoders potentiale for at understøtte meningsfuldhed og mental trivsel i en professionel designpraksis. Det drejer sig om metoder med oprindelse i kunst- og naturterapi, som er tilpasset til organisatorisk kreativitet, f.eks. inden for innovation og ledelse. 

Målet er at udvikle en åben guide om trivsel i designpraksis og en værktøjskasse til gavn for alle designere.

At være ansat i prækære arbejdsforhold eller sin egen enkeltmandsvirksomhed kan være forbundet med økonomiske usikkerhed, uforudsigelighed og manglende stabilitet og det kan have store negative indvirkninger på den mentale sundhed. Derfor er jeg glad for at Velliv Foreningen kan støtte dette meget relevante projekt.
Lars Bo Pedersen, Programchef i Velliv Foreningen

Om Velliv Foreningen
Velliv Foreningen iværksætter forebyggende initiativer for at fremme den mentale sundhed og skabe et mentalt overskud og handlekraft hos den enkelte og i fællesskaber.

 

Open call: Kunsten at trives

Er du selvstændig designer, freelancer eller løst ansat medarbejder, og har du lyst til at udvikle dig gennem en kunstnerisk tilgang til dit fag? Så tilmeld dig det gratis forløb med workshop og individuel coaching enten i København eller i Århus.

Århus hold 1 – Hotel Marselis
Workshop 1: fredag den 29. april, kl. 9:00-16:30
Workshop 2: torsdag 17 maj, kl. 9:00-16:30
- Coaching og interviewet foregår på zoom. 
Obs: Deadline for tilmelding: 27 marts

København hold 2 – Det Kongelige Akademi, Holmen
Workshop 1: tirsdag den 10. maj kl. 9:00-16:30
Workshop 2: tirsdag 24. maj, kl. 9:00-16:30
- Coaching og interviewet foregår på zoom. 

 

København hold 3 – Det Kongelige Akademi, Holmen
Workshop 1: onsdag den 11. maj kl. 9:00-16:30
Workshop 2: tirsdag 31. maj, kl. 9:00-16:30
- Coaching og interviewet foregår på zoom. 

Læs mere om forløbet og hvordan du tilmelder dig: