Nye bestyrelsesmedlemmer til Det Kongelige Akademi

Dato
Kategori
Samarbejde og erhverv

Det Kongelige Akademi har pr. 1. februar 2023 fået to nye bestyrelsesmedlemmer.

Det drejer sig om Ole Gustavsen, tidligere rektor på AHO og partner i Snøhætta og Betina Simonsen, som er administrerende direktør i Lifestyle and Design Cluster.

Ole Gustavsen og Betina Simonsen er nye bestyrelsesmedlemmer på Det Kongelige Akademi

Den nuværende bestyrelsesformand Mette Lis Andersen fortsætter i spidsen for bestyrelsen, idet hendes beskikningsperiode bliver forlænget. Mette Lis Andersen har været formand for Akademiets bestyrelse siden 2015.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med to nye bestyrelsesmedlemmer, som er erfarne aktører inden for både forskning, uddannelse og de kreative brancher Det Kongelige Akademi uddanner til. Samtidig glæder jeg mig til at fortsætte det konstruktive samarbejde i bestyrelsen om at skabe de bedst mulige rammer for arkitektur, design og konservering ”, siger Mette Lis Andersen. 

Om Ole Gustavsen
Ole Gustavsen har i 20 år været partner i det globale arkitektdesignerfirma Snøhetta, hvor han ledede den daglige drift for hele virksomheden i 13 af disse. Han har også været rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen, AHO, i Oslo fra 2014 til 2022. Ole har derfor indgående kendskab til Det Kongelige Akademis uddannelses- og forskningsområder inden for arkitektur. 

Fra forskellige poster i f.eks. ”National Committee for Agenda 2030” arbejder Ole også som repræsentant for at bringe bæredygtighed tydeligere ind i de videregående uddannelser. 

Ole er oprindeligt uddannet arkitekt, designer og tømrer. 

Om Betina Simonsen
Betina Simonsen har som administrerende direktør i Den Erhvervsdrivende Fond Lifestyle & Design Cluster siden 2007mange års erfaring med den danske møbel- og tekstilbranche. Hun har derigennem erfaring med brobygningsaktiviteter mellem industrier, universiteter og forskningsinstitutioner.

Betina er blandt andet aktiv i det nye Innomission-partnerskab for cirkulær plast og tekstil og det nye sektorsamarbejde indenfor cirkulære målsætninger for tekstilbranchen. Hun har desuden erfaring inden for digitalisering, cirkulær økonomi og iværksætteri, og har hjulpet hundredvis af virksomheder i gang med en grøn omstilling.

Hun uddannet inden for international marketing og professionelt bestyrelsesarbejde. 

Bestyrelsens sammensætning
Bestyrelsen ved det Kongelige Akademi har 13 medlemmer, heraf syv eksterne medlemmer (seks medlemmer udpeget af ministeriet og et medlem udpeget af Statens Kunstråd), tre faglige medarbejderrepræsentanter (en faglig medarbejder fra hhv. Arkitektur, Design og Konservering), en repræsentant for det samlede teknisk-administrative personale på Det Kongelige Akademi samt to studenterrepræsentanter.